2015. február 25., szerda

Jeaniene Frost: Bound by Flames (Night Prince #3)

Jó, hát én nem sok paraizét olvasok, de bevallom, hogy ezt a szériát szeretem, és úgy készültem rá, mint valami nagy eseményre. Aztán kiderült, hogy lesz még egy rész, ami majd csak jövőre érkezik, és ezért most mégsem vagyok boldog.
Ó, hogyne! Nyilván meg fogom venni! Természetesen várni fogom és izgulni is, de akármilyen lesz, nem rejthetem el a csalódásomat, hiszen nem erre készültem. És miközben rengeteg rajongó repes a boldogságtól, én még egy Ian történetet vártam, aztán azt, hogy zárjuk le ezt az egészet. Elvégre a csúcson kéne abbahagyni. Vagy nem?

Leila élete a házasságban cseppet sem vált könnyebbé. Vlad és az ő birtoklási mániája megkurtítja az erejét, azaz nem segíthet a gonosz Szilágyi kézre kerítésében sem. Ha a férjén múlna, bezárná és eldobná a kulcsot, azonban azt ő sem sejtette, hogy épp ezekkel az intézkedésekkel - amik a nő védelmét szolgálnák - segíti ellenségét lépéselőnyhöz.

Nem is tudom... nem volt rossz, de vannak problémáim. És jelentősen több, mint a második rész esetében. Kicsit úgy érzem, hogy a folytatás kedvéért csavargatta Frost a történetet néha totálisan értelmetlen irányban. Amiket egy másik könyve esetében teljesen normálisnak tartottam, ezért aztán azon kezdtem el filózni, mégis mi bajom van?! Nem akarok jelenetről jelenetre végigmenni a könyvön, mert spoiler, meg egyebek, de ahogy próbáltam értelmezni az olvasottakat, hirtelen rájöttem: rengeteg dolog történik, és nem történik semmi sem.

Nem tudom máshogy összefoglalni. Számomra ez az a kategória, amikor az író túlzásba esik, és tizenkilencre lapot húz. Vagy bejön, vagy nem, és nálam ez most nem jött be. Voltak benne jó pillanatok, néha nevettem, párszor izgultam, de az esetek túlnyomó részében csak úgy utaztam. A legtöbb fordulat kiszámítható volt, és bár a paraizékben mindig is voltak sablonok, ezért ez több volt a soknál. És ha már sokról beszélünk, több az erőszakos jelenet, de sajnos nem túl egyediek. Kezdem unni, hogy Leilát folyton elkapják, Vlad meg őrjöng. Kérek valami eredetit.
No de, legnagyobb bánatomra nem csupán a cselekmény csúszott el, bizony a szex jelenetek száma is megnőtt. Készséggel elismerem, még minidig nem annyi, mint más, hasonszőrű sztorik esetében, azért mégis több annál, amihez szokva vagyok.

Sosem hittem, hogy Frosttal kapcsolatban is érezhetek hasonlót, de jelenleg enyhén értetlenkedem. Ha a második rész olvasása után tudom meg, hogy lesz negyedik rész, biztosan nagyon örülök, így, a harmadik után viszont csak azért vagyok hálás, amiért Vlad spin-offja lassan a végére ér. Legalábbis, ha nem jut eszébe valakinek rádobni még egy-két kötetet...
Remélem nem. És már csak olyan apróságokban reménykedhetem, mint hogy a negyedik rész jobb lesz, és Ian történetére is megéri várni, valamint nem kezd újra Cat és Bones történeteteket írni. 

Különben a harmadik rész vége tartogat némi meglepetést, nem mondom, hogy petúniára ültem tőle, de azért mégis biztató átívelő szál. Amiből talán kikerekedhet egy izgalmas, egyedi sztori. És csak ezért kapott magasabb pontszámot.

7/10

12 megjegyzés:

  1. Szia esetleg nincs meg neked magyar fordításban?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nincs, de úgy látom, lassan-lassan magyarul is jelennek meg a részek. Kitartást! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Lehet valamkt tudni magyarul a sorozatról?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyvmolyképző kiadta az első részt, most úgy látom Cat és Bones Vámpírvadász 6. része jön. Ez biztató, mivel azt jelenti, tervezik befejezni a máshol elakadt szériát is. Ennél többet sajnos nem tudok, mert előkészületben még nem látom.

      Törlés
  4. Sziasztok, lehet tudni valamit a magyar kiadásról? mikor? vagy fenn van valahol?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudok semmit. A Cat és Bones sorozat 6. részét ha minden igaz, idén hozzák, de az Az éjszaka hercegéről nem találtam még semmit.
      https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/egyutt-a-sirban-7976

      Törlés
  5. Szia!
    Nagyon sok helyen kerestem már a sorozatnak ezt a részét de sehol nem találom, még rajongói fordításban sem:/
    A kiadótól is kérdeztem, hogy mikor jön ki a könyv de még mindig nem biztos.
    Sajnos nagyon lassan jönnek ki a könyvek:/
    Rákérdeztem Ian meg Mencheres könyvére is de erre semmit nem mondtak érdemben.
    Bízom benne, hogy nem kell éveket várni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rajongói fordítások épp olyan időigényesek, mint a hivatalos fordítások, de sokszor elég gyenge minőségűek, így érdemes kivárni. Persze úgy, hogy hír sincs róla, elég nehéz. A KMK-nál sajnos ez bevett dolog, felvásárolnak egy csomó jogot, és majd egyszer kiadják. Biztos jön majd, de csak türelmet tudok kívánni hozzá. :)

      Törlés
  6. Igen, de jobb mint a semmi,és a lelkem megnyugszik amíg ki nem jön a hivatalos^^
    Igen kezd feltűnni. Azért remélem haladnak.
    Am tetszik a blogod nagyon, és már az is kis nyugtatás volt, hogy olvashattam Vlad 3 könyvéről meg Ian könyvéről is.
    Köszönöm szépen ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, amikor elkezdtem angolul olvasni, nm értettem egy csomó dolgot, de a nagyja megvolt, amitől teljesen megnyugodtam. Szóval ezzel tényleg tudok azonosulni. :)

      Köszönöm! Örülök, hogy találsz olyasmit, ami érdekel, cserébe megígérhetem, hogy a jövő januárban megjelenő
      Wicked Bite-ról is írok majd. :)

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  8. Akkor nem vagyok egyedül,aki beleveszett ebbe a világba ^^
    Köszönjük szépen :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...