2012. június 23., szombat

Finding Mr. Destiny

김종욱 찾기/ Kim Jong-uk chat-gi

romantikus vígjáték (2010)
  • Im Soo-jung ... Seo Ji-woo
  • Gong Yoo ... Han Gi-joon
  • Cheon Ho-jin ... Colonel Seo Dae-ryung (Ji-woo's father)
  • Ryu Seung-soo ... Gi-joon's brother-in-law
  • Jeon Soo-kyung ... Soo-kyung (musical actress)
  • Lee Chung-ah ... Ji-hye (Ji-woo's sister)
  • Lee Je-hoon ... Woo-hyung
  • Kim Min-ji ... Cherry
  • Jung Gyoo-soo ... Chief of travel agency
  • Lee Joon-ha ... Woo-ri (Gi-joon's niece)
  • Jo Han-cheol ... Director
  • Jang Young-nam ... Gi-joon's older sister

Egy estés romantikus filmet nagyon ritkán nézek. Néhány dorama becsúszott ugyan, de film ritkán. Szeretem, ha más műfajokkal keverik. Nem véletlen az sem, hogy a filmek közt nálam nincs ilyen kategória, most mégis önszántamból vállalkoztam rá. Nem azért mert elrángattak, vagy mert minden más eltűnt a gépemről, hanem mert az utóbbi időben feltűnőén sok alkalommal botlottam bele a címébe. Gondoltam, ez nem lehet véletlen, akkor hadd szóljon.


Seo Ji-woo az Indiában tíz éve megismert, majd elveszett első szerelmét siratja. Jó indok ez mindenre. Hogy kikosarazza a kérőjét, hogy leszerelje az apját, meg hogy szerethesse az emlékeket, amik idővel mindig tökéletesebbek a valóságnál. 


Han Gi-joon egy nem túl sikeres utazásszervező, így olyan vállalkozásba vág, ami igazán boldoggá teszi az embereket. Naivitásának köszönhetően kis híján egy csaló markába kerül. Azonban ennek nagy haszna lesz, hiszen fantasztikus ötletet nyer cserébe. Mindenki az elő szerelméről áradozik, nosztalgikusan ábrándozik. Miért is ne nyújthatná az embereknek azt, amire vágynak, és kereshetné meg a régi kedveseket?

Seo Ji-woo édesapja megelégelve lánya nyavalygást, elcipeli az ügynökségre és felkéri Gi-joont, hogy kutassa fel az elveszett, ámbár tökéletes férjjelöltet.

Az egyik fél álmokat kerget, de ráadásul csak a fejében lévők érdeklik,  a másik csak jól akarja végezni a munkáját, csoda, ha nem passzolnak? Kénytelenek rengeteg időt együtt tölteni, ami során összecsiszolódnak, szembenéznek saját magukkal, meglépnek néhány felfoghatatlan dolgot, azaz feszegetik a saját korlátaikat.

A vígjáték része nem az amerikai hasunkat fogjuk a nevetéstől fajta, de azért tartogat néhány érdekes pillanatot. Majdnem két órás, de egyszerre megnéztem, mert lekötött. Kellő időt szánnak a múltbéli utazásokra, néhány indiai helyszínt is megismerünk, de azért a jelné a főszerep.

A szereplők személyiségének van ideje és helye a kibontakozásra. Sem nem unalmasak, sem nem túl aprólékos. Furcsa, mert sokszor fanyalgok az ilyen filmeken, hiszen valami nem egyértelmű, valami nem érthető. Túl hirtelen, vagy előre kiszámítható. Nos, nyilván, mint minden romantikus történetnek, ennek is megvannak a maga sablonjai, mégsem érzetem elcsépeltnek. Aranyos és szórakoztató volt.

Laza kis semmiség. Természetesen mellőzve a szex vagy az erősebb szerelmi jeleneteket. A célcsoport megint nem én vagyok, de ha a tizenéveseknek megfelelt, akkor nekem is.

A pontozás, mint mindig, ha ázsiai filmekről van szó, máshogy képződik, hiszen mások az elvárások is, amelyeket különben tökéletesen teljesített. Nyárestére remek kikapcsolódás.

9/10




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...