2016. június 7., kedd

Noble, My Love

Tudom, tudom! Ezer éve nem írtam semmit, erre a sok kiváló fantasy és egyéb regény helyett, amikkel még mindig adós vagyok, sajnos maradok is, egy tingli-tanglit hozok! Nincs mit tenni! Amikor már semmihez nincs kedvem, de komolyan semmihez, a krimik és az ifjúsági regények sem kötnek le, nem gondolok az írásra, hiába örök szerelem, akkor baj van. És amikor baj van, szokatlan megoldásokat kell bevetni. 

Lee Kang Hoon a D.O.L nagyvállalat igazgatója, rendkívül sikeres, jóképű, minden lányos apa álma, egyetlen probléma van vele, eszébe sincs házasodni. Különben sem igen kedveli az embereket, a természete közelít a kiálthatatlan szinthez. Amikor elrabolják, menekülés közben belebotlik Cha Yoon Seonba, a különben életvidám, kissé szeleburdi, felvágott nyelvű állatorvosba. A nő, bár embereket nem kezelhet, mégis ellátja a sérüléseit. A minden jel szerint gengszter pasas reggelre eltűnik, ami miatt nem is sír különösen, csakhogy a neheze ezután következik; a "páciensének" az lesz a fixa ideája, hogy meg kell hálálnia a segítséget. Minden áron. Akkor is, ha a doktornő ezt nem akarja. És ha nem megy szép szóval... nos, maradjunk annyiban, talál másik megoldást.  

Ha már régóta szeretnél valami vicces, egyáltalán nem komolyan vehető, viszonylag kevés drámát tartalmazó sorozatot, ráadásul szereted az ázsiai filmkészítést, ez a dél-koreai darab érted kiállt. Hoztam én már korábban is olyan doramát, amit a környezetemben több férfi is a párjával nézett végig, és mindkét fél nagyszerűen szórakozott rajta, és szerintem a Noble, My Love is ide tartózhat. Bár 20 részes, de mivel egy webtoonbol készült websorozat, a részek hossza 16-20 perc közé esik, és ezért kicsit több mint öt óra alatt le is darálható. Ugyanakkor benne van minden, ami a romantikus vígjáték kategóriába eső doramákat jellemzi.
A férfi arrogáns, hatalomhoz szokott és szinte érzelemmentes, a lány kedves, hebrencs, keményfejű, hirtelen és az ellenkezés a hobbija. Nem törődik a következményekkel sem, és természetesen meg kell menteni. Leginkább önmagától, de ez most más kérdés. És ahogy lenni szokott, az agresszív hősünkről kiderül, hogy bármit megtenne a kedveséért, sőt, hajlandó érte feláldozni mindent, még az elveit is – pedig ha egy férfinek nincsenek elvei, akkor semmije sincs. A hősnő meg persze hűséges, odaadó, és nem is annyira elesett, mint ahogy az elsőre tűnik, ráadásul van abban valami rendkívül elragadó, amikor felnőtt emberek 13 évesként viselkednek – csak halkan jegyzem meg, hogy a férfi karakter miatt születtek már szürkés mixek is, pedig vagy három csók csattan el összesen, hiába, ez Korea. 

Akad itt félreértés, régi szerelem, új pályázó, problémás családtagok, és szorgosan feszülnek egymásnak az akaratok. Mivel a részek tényleg rövidek, így a drámai részből kevés jut. Szerencsére! Nagyjából 3 epizódon keresztül ismerkedünk a hőseinkkel, aztán 10 részen át jön az alapozás, majd néhány olyan, amiben minden szépen alakul, és az utolsókban felteszik az i-re pontot. Speciel egyes részeken hangosan nevettem, meghatódni nem volt időm, szóval anélkül szórakoztam, hogy kibőgtem volna a szemem.

A szereposztás több mint tökéletes, Sung Hoon számomra az az ázsiai férfi karakter, akibe fél perc alatt bele tudnék esni. Eleve 184 centi, és azért ezen gondolkodjunk el egy pillanatra, ha 4-5 centit csalnak is a cipővel, ez ott tök normális, akkor is, hogy? Férfias vonásait szikével lágyították – a kiugró pofacsont is gyanús... Nem tudom mennyit költött a műtétjeire, de ahogy elnézem a munkáit, lassan már behozza az árát, ráadásul a hangját kimondottan nyugtatónak találom. Kim Jae Kyung, a női főszereplőnk határozottan kellemes jelenség. Igen, ő sem spórolt a plasztikai sebészen, de hát ebben a szakmában sokba kerül talpon maradni. 

A zenére külön felhívnám a figyelmet, és nem feltétlen a hivatalos OST-re gondolok, bár az egyik számot kimondottan kedvelem, hanem pl. a hangulatváltozásokat jegyző kis betétekre. Mivel nem akarom lelőni a poént, nem mondom meg, mit hallotok, de amikor először leesett, úgy a negyedik rész környékén, mi szól éppen, visítva nevettem rajta. Hatalmas ötlet!

Bátran kijelenthetjük, az egész széria annyira közhelyes, hogy az valami döbbenet, mégis legalább ugyanannyira szórakoztató is. Gondolkodás mentes, kikapcsoló kaland, ami nem ígér semmi különlegeset, így nem is csalódhatunk benne.  Kár lenne kihagyni.

9/10





6 megjegyzés:

  1. Micsoda "véletlen". Épp egyik nap jutott eszembe, hogy milyen régen néztem doramát. :D (De attól tartok, soká is fogok, sajnos. :( )
    De ezt mindenképp eszemben fogom tartani, ha egyszer újra megkívánnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlenek márpedig nincsenek;) Annyira bugyuta, hogy már jó! :D

      Törlés
  2. A trailer alapján ez egy nagyon szórakoztató kis limonádénak tűnik, amit nagyon szívesen megnéznék. :) Nekem a srácról egyébként rögtön a twilightos Edward jutott az eszembe, szerintem baromira hasonlít rá... vagy csak nekem tűnik úgy? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen az. :) A YouTube-on fent van az egész angol felirattal, a Sorozatbaráton pedig magyarral. Szerintem nem fogod megbánni ;)
      Edward Koreaiban...? Nem is tudom. :D Ezen eddig még nem gondolkodtam, de most bogarat ültettél a fülembe. Ráadásul a plasztika náluk olyannyira alapkövetelmény a szórakoztató iparban, hogy azon sem lepődnék meg, ha ez lett volna a cél.

      Törlés
  3. Reea, tök döbbenet, hogy te ilyeneket nézel- de abszolút pozitív :) - de most izé, ezek az emberek hány évesek a filmben, és hány évesek valójában? Mert nekem kábé tizenhatnak tűnnek, és ez izé, nem zavaró? És komolyan ennyire megy a plasztik biznisz a színészeknél? Azt hittem, itt minden csaj ilyen szép, és minden pasi ilyen... öhm... fura...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sung Hoon(a pasi) 33 éves, Kim Jae Kyung pedig 28, a sorozat 2015-ös. Nekem nem tűnnek 16-nak, felnőtt embereket látok, a 20-as éveik végén. Mondjuk a női szereplőt idősebbnek hittem a férfinél.:) A plasztikai sebészet Ázsiában rohamos tempóban terjed, Koreában sok lány megműtteti a szemét, orrát, száját. Rengetegen teszik ezt 14-18 évesen. Szexepil a nagy, kerek szem, a pici száj, fehér bőr. És nem csak a színészeknél, mindenkinél, de befutni máshogy már nem is igen lehet. A K-poppos fiuk, lányok, színészek, műsorvezetők stb. kötelező feladata a debütálás előtt. Mondjuk eleve máshogy öregednek, a bőrfeszesítés ebben a korban még nagyon nem játszik. ;)

      Igen, a doramákat szeretem, gyakorlatilag minden műfaj megtalálható bennük. Zseniális akció-krimiket is csinálnak, a kedvenc darabjaim nem a tingli tangli kategóriából kerültek ki, de ha már romantika, ez az a stílus - valószínűleg a manga feldolgozások, vagy az abból ismert fordulatok miatt - , amit el tudok viselni, sőt, amikről írok, azokat rendszerint szeretem is ;) Írtam ám egy párról. ;) Ezekből talán 1 volt, ami kicsit gyengébb volt, a Marry me Mary, mert menet közben koncepciót és forgatókönyvírót váltottak, ettől meg olyan lett, mintha két külön sorozat lenne... ellenben a többit ajánlom ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...