2015. szeptember 26., szombat

Karen Marie Moning: Iced (Dani O'Malley #1 - Fever #6)

Nos, ha jól számolom, vagy 3 évet várt a sorára. Először is, mert nem tudtam eldönteni, Dani Mega O'Malley kalandjai érdekelnek-e annyira, hogy kézbe vegyem, meg valahogy sosem adódott rá alkalom. Szóval nyújtottam, mint a rétestésztát, és ha őszinte akarok lenni, nem is terveztem mostanában, még akkor sem, ha felvettem az idén olvasandók listájára. Ha fogadnom kellett volna, mit nem húzok le, akkor ez lett volna az. Nem tudom, mi történt, a kezembe akadt, és csak úgy beleolvastam, aztán meg nagyjából már mindegy volt.

Dani egyszer már elutasította Ryodan ajánlatát, másodjára már erőszakosabban kéri. Szeretne kitáncolni az egyességből, és azt tenni, amihez a legjobban ért, azaz tündéreket gyilkolni, akik a fal leomlása után szabadon garázdálkodnak, de nincs olyan helyzetben, hogy nemet mondjon. A városban egyre több jeges pontot találni, ahol halára fagynak tündérek és emberek egyaránt. Nincs lehetőség a menekülésre, talán nem is tudják mi történik velük.  A lány szívét nem hatják meg az Unseelie áldozatok száma, de az emberek miatt egyre jobban aggódik. És ha nem lenne elég baja, Danceren, a legjobb barátján kívül, még két férfi osztatlan figyelmét élvezheti. Egyik furcsább, mint a másik. Ryo a főnöke, és csak az ég tudja, miféle szörnyeteg, Christian MacKeltar pedig napról napra változik át egy Unseelie hercegé. Nem kevés energiát öl bele abba is, hogy elkerülje Macet is, akinek biztos lenne egy-két rendkívül erőszakos ötlete arra, hogyan danitlenítse a várost. Nyomozzon így az, aki tud!

Dani kifejezését, nyelvezetét mindig is idegesítőnek tartottam. Sosem érzetem a karaktarét megfelelőnek az adott helyzethez és életkorához. Az állandó haverezés minden volt, csak megfelelő szleng nem, mert nagyjából a '80-es évek óta nem használja egy tini  sem. Már az én időmben is ciki volt. Ezt a kifejezést kizárólag olyan felnőttek vagy fiatal felnőttek használják, akik azt hiszik, lazák. A 14 éves lány karakterét, még egy ennyire szélsőséges helyzetben sem találtam hitelesnek. Most tényleg, nem lehetett volna valami angol szleng, mint pl. mate? Bár már az is elmaradott, de ilyesmikért, és mert az írónő nem csinálta meg a házi feladatát, érdekelt is meg nem is. El tudjátok képzelni az elképedésemet, amikor mégis szórakoztatónak találtam? 

A történet sokkal direktebb, ha úgy tetszik, többször kerül terítékre a szex, mint a nagy testvér első két kötetében. Moningnak nincs miért finomkodni. Persze Dani erkölcsein nem eset csorba, és valószínüreg nem is fog még két részig, de hogy a három pasi körül ki lesz a befutó, azt még csak találgatni lehet. Egy dolog biztos, hogy Ryo nem Barrons. Konkrétabb, hamarabb nyúl az erőszakhoz. Véletlenül sem kevernénk össze egy angol gentlemannel, ugyanakkor előzékeny, ha szükséges. Azaz, ha az érdekei úgy diktálják, ahogy ezt megszokhattuk a titokzatos fajától. Manipulatív petúniafej, amit nem titkol senki előtt, a saját területén tejhatalommal rendelkezik. Tündér vagy ember, egyformán engedelmeskedik neki. Kivéve persze Danit. 

A lány életéről megtudunk néhány dolgot, így némileg érthetőbb lesz a karaktere, de sajnálom, még mindig egy picit kevés, mindenesetre szórakoztató. A tinis dacossága, hogy mindent jobban tud, ragaszkodása azokhoz, akiket szeret,  és a lassú fejlődés, ami talán most elindult, mégis szerethetővé teszi. Jókat nevettem olvasás közben, mélységeket természetesen nem adott. Sosem szorította össze a szívem a fájdalom szegényke rossz sorsa miatt, bár a Tündérkrónikák első részén bizony bőgtem. Egyszerűen nem volt igazán hiteles. 

És persze van még valami, ami egy idő után kimondottan idegesített. A több szereplős narrálás. 
Dani, ahogy írtam is, meglepően rendben volt, MacKeltar még szó-szó, de speciel a sidhe látók baromira nem érdekeltek. Unalmasak, átélhetetlen érzelmekkel körítve. Fél oldalt olvastam, aztán lapoztam, újabb fél oldalt és így ment végig. Nem maradtam ki semmiből. Kat szegény annyira sótlan, hogy még  a meglepő családi háttere ellenére sem váltott ki belőlem az ásítozáson kívül mást. Az egész bandát kísérti Cruce. Nagy kaland! Volt bárki is, aki nem erre számított?

Azért kicsit csalódott vagyok. Úgy gondoltam, mivel az én példányom 2012-es, mostanra már vége is lett a trilógiának, erre kiderült, csak idén jelent meg a sorozat 2. része, az olcsóbb kiadásig még majdnem 2 hónap van. Moning nem volt túl eredményes az elmúlt években...  

No, mindegy, még ha lesz olyan kiadó, aki folytatja magyar nyelven a sorozatot, én akkor is maradok az angolnál. Sokkal jobban élveztem. Voltak kiszámítható dolgok, voltak, amik zavartak, vagy kimondottan idegesítettek, de KMM olyan világot épített fől, független a pararomatikus vonulattól, amiben élvezet elmerülni. Egyszerűen csak izgalmas és magával ragadó. Minden hibájával együtt az egyik legjobb ebben a kategóriában, vad párnacsaták nélkül is ütős. Ha ezen a szinten marad, én szeretni fogom.
Ja, és Lor a legjobb! 

8/10

80 megjegyzés:

  1. A narrálás valóban nem volt a legjobb ebben a kötetben, nekem is emiatt volt kicsit csalódás. Kat szála maga a dögunalom... Danit én sem kifejezetten szerettem korábban - annyira biztos nem, hogy az ő szájába adjak egy egész következő kötetet, őrá építkezve, de én is élveztem ahhoz képest. Haver- hát ez nem túl menő... Dude egyébként az eredetiben, amit már egészen megkedveltem (Mac: "Dude me one more time, and you're Danielle forever" :D :D haha), szerintem jót tesz ennek a könyvnek nagyon, ha nem magyarul olvassák. :))) Nem akarod/tudod angolul olvasni? Bocsi, de totál nem emlékszem, hogy mennyire tudsz angolul. A Burnedben még több Lor van, Mac visszatér narrálni, ebből a szempontból sokkal jobb lesz a dolog. A megjelenését annak idején eltolták arrébb, azért van az, hogy azóta is csak ez jött még ki.
    Viszont mindenhol szeretek infózni erről, hogy már nem úgy van ahogy a korábbi sorozat-terv. Eredetileg ugyanis az lett volna, hogy 5 Fever, 3 Dani (ez lett volna a trilógia, amit te is úgy emlegetsz), és még 2 Fever (Szumma: 10 könyv), ehhez képest ez megváltozott és így lesz: 5 Fever, 4 másik - ami már nem trilógia és nem csak Dani, hanem a plusz 2 Feverest is belegyúrta az egészbe, ezért is volt a csúszás a Burned megjelenésével. Az Iced és Burned után most a Feverborn és azután a Feversong következik majd, és zárja a sorozatot.

    Ryo nem Barrons, ez nagyon igaz :D azért szeretjük a manipulatív petúniafejet - itt konkrétan hangosan nevettem :D lesz azért még egy pár dolog amúgy, vele kapcsolatban is, ami miatt petúniára csüccsenhetsz. A magyar rajongók miatt őszintén remélem, hogy kiadják magyarul is - valamikor, valakik.. de ha egy picit is meg mered próbálni, tényleg nagyon ajánlom eredeti nyelven, rohadt jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Angolul olvastam, de ez kiderül az értékeésből :) Már az utolsó részt is a Feverből, és így is marad. Pont az a bajom, a dude sosem volt igazán megfelelő szleng egy ír tininek. :) Ryo tesz jót ennek a sorinak, mert Dani önmagában még mindig kevés, bár sokkal szórakoztatóbb. A Burned olcsóbb kiadásáig még november végéig várnom kell, mert 6000 forintot nem adok érte.

      Örülök, hogy változott a koncepció, és pont ezért nem lepődtem a végén. erre számítottam. Szóval igen,a világ zseniális, a kidolgozás most kicsit gyengécske lett.

      Nos, ha Ryo meg fog lepni, komolyan nagyon-nagyon fogok csodálkozni, mert egyenlőre két különböző variáció van a fejemben, és egyiktől sem csücsennék petúniára. . :D

      Meglehetősen rég óta olvasok angolul. Egy csomó könyvet így találsz meg nálam. És ez is így marad. :)

      Törlés
    2. Basszus, tuti nem fogod elhinni, de azt a mondatot hagytam ki egyedül a posztból, és nem tudom hogy történt XD Úgy látszik még nagyon aludtam, ágyban, pizsiben gépezve :D Viszont akkor YAY :D olvasd tovább angolul :D
      Szerintem az amerikaiakat majmolja vele, mármint a Dude-dal :)
      A petúniára csüccsenések Moningnál sosem onnan jönnek, ahonnan várod :D

      Ó, hát igen, akkor most szánom-bánom bűneimet, hogy ez nekem nem volt egyértelmű, többet kell olvassalak, hogy rögzüljön a dolog :) Bocsi!!! :)

      Törlés
    3. Nem tudom... KMM világát imádom, de a harmadik rész végét leszámítva az egész sorozat alatt nem lepett meg komolyabban, szóval most már baromira kíváncsi vagyok a következő részre. :)

      Ne izgasd ezen magad! Senkinek sem kötelező olvasnia, még neked sem :p :D

      Törlés
    4. Ó, engem még utána is sokszor meglepett. Akkor viszont ne tedd magasra az elvárásokat. :D Mondjuk szórakoztatónak nagyon szórakoztató lesz a Burned is, és tovább készíti elő a terepet a többihez :)

      Hát de tényleg bocs, pedig aztán eszembe jutott, Agatha Raisin is, meg a teaser-idézetek, meg Skrupulus Fondor, nála még külön beszéltük is, hogy nekem magyarul van az első, és ugye nem is folytatták úgy a sorit. :)

      Törlés
    5. Nem mondom hogy nem lepett meg, de soha sem volt sokkoló. A nagy részét folyton tudtam előre, de élveztem a világot, mert zseniális a kidolgozása. És ez most sem maradhat el. Az új szereplők érdekes szint hoztak, és spec egy csomó gyanús mint a csuda, de majd úgy csinálok, mint aki nem tudta, mert a hangulat mindent visz. ;)

      Mondom, hogy ne izgasd ezen magad! :D Ki a fene emlékszik mindenre ebben a nagy tumultusban? :D

      Törlés
    6. Én rendszerint nem gondolkodom túl, és az a helyzet, hogy általában nem is láttam át az összefüggéseket, csak találgattam néha - plusz elég gyorsan olvastam el az 5 kötetet egymás után elsőre, és csak sodort magával :)
      A kilencekről és egyéb új szereplőkről is kiderül majd ez-az még. És Dani se lesz semmi, bár tény, hogy keveset fog szerepelni. :)

      Okéoké :) :) <3

      Törlés
    7. Az a baj, hogy nekem nem kell gondolkodni olvasás közben. Legalábbis nem tudatosan, egyszerűen csak előbukkannak dolgok az agyamból, és nem tusom őket elhessegetni. A kósza gondolatok megmaradnak, és amikor eljön az idejük, a helyükre kerülnek. De ha hiszed, ha nem, Agatha Christie esetében pl. sosem tudom, ki a gyilkos... Olyan érdekes. A krimik majdnem mindig kivételt képeznek. :D

      <3

      Törlés
    8. Ez tényleg egy érdekes kérdés, én legtöbbször a magával sodró, erős hangulatú könyveknél, és ahol sok szál van, vagy sok apróbb titok, nem tudom összerakni előre, hogy mi lesz, illetve jobban mondva, ha nagyon akarnám, lehet, hogy menne - voltak már példák, hogy rájöttem előre valami csavarra itt-ott, mert annyit filóztam rajta - de általában marad az áll-leesős olvasás, Moningnál kifejezetten az volt többször is, amit amúgy cseppet sem bánok. :) Agatha Christie-nél azt hiszem egyszer vagy kétszer sikerült rájönnöm a gyilkosra, de azokat a könyveit nem is zártam annyira a szívembe.
      A krimi más, igen. Simenonnál meg (hömm, valahogy mindig előszedem itt nálad :D ) valahogy keveredik a kettő, vannak elhallgatott infók is, és nem tudom kitalálni, de nem is nagyon akarom kitalálni, a hangulat pedig mindent beleng, és szinte inkább azért szeretem, nem is a bűntények felgöngyölítéséért.

      Törlés
    9. Amiket tiniként olvastam, mindig meg tudnak lepni. A hangulatuk visszajön és elfelejtek egy csomó dolgot. Folyton elképedek ezen. :)
      A krimik csak megragadnak, szedegetem a morzsákat, és sosem söpröm össze az egészet, szóval más, valóban. De igazad van, a hangulat számít. asok kérdés, és a válaszok, ahogy mindenki hazudik. :D

      Törlés
  2. Danivel én is hadilábon állok, bár én bírom a kiscsaj, még ha néha idegesítő is.
    a Burned-öt mindenképpen olvasd el, ha valamiben, akkor itt aztán lesz fejlődés mindenki részéről. :D még Dani is elviselhető, mert alig szerepel.hehe.
    és bár itt is váltott nézőpontok vannak, és lesz Kate is, de ez most érdekes lesz. aki engem idegesített, az Jo. a falra másztam tőle a Burnedben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jo-tól már így is falra másztam, szóval nőni fog azon részek száma, amit átlapozok :)
      Vásom nagyon, azt hittem, meg tudom venni, erre kiderült, hogy még nem. Utálok várakozni. :)

      Törlés
    2. Jo nem sokkal jobb, mint Kat :D

      Törlés
    3. Narrálás nélkül is fájdalmas, így szerintem egyenesen utálni fogom :D

      Törlés
    4. asszem, ő nem kap külön hangot, de épp elég sok, hogy csatolmányként ott van egy-két ember oldalán.

      Törlés
    5. Némileg megnyugtat, de csak némileg. :)

      Törlés
  3. Én úgy értelmeztem Reea angolul olvasta az Iced-ot.

    Imádom Danit :D Nekem az Iced, mondhatni az egyik kedvencem a Feverek közül, és máris újraolvasás viszketést érzek Iced+Burned kombóra, hogy aztán képben legyek a Feverbornra:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól értelmezted! :)
      Danival kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények, van, aki bírja, és van aki nem. Középút nincs. Vagy eddig nem volt. Most kicsit megkedveltem, de majd meglátjuk. :)
      A könyv nagy része tényleg klassz volt. Jókat nevettem. :) Már kíváncsi vagyok a Burnedre... :)

      Törlés
    2. Jójó, Titti, add az ásót és megyek elásom magam :D :D
      Nekem is érik az újraolvasás, ha mást nem is, de a Burned-et mindenképp újrázom majd előtte. :)

      Törlés
  4. Ahh, Titti, most kicsit jobb kedvem lett. Szerintem Dani egy tök király csaj. És már megbocsássatok, azért nem szeretni egy karaktert, mert nem olyan, aminek ti képzelitek? ... A Dude, mint olyan meg szerintem most is megy Reea, tobb vlogger használja, és ha Dani ezt mondja, akkor mi van? Valószínű azért használja, mert azt hiszi menő vele, mert tök hülye még a világhoz - pont, hogy ebben látszik, mennyire gyerek még- és nagynak és lazának akar tűnni, miközben ezt is csak megjátssza. Csak mögé kell nézni a felszínnek. Gyerekek... ( Ez már majdnem haver, szóval bocs, ha ezzel most valami rosszat mondtam. :D )

    Ja én meg pont ezért nem olvasom a Burned-öt, mert egyrészről nincs benne sok Dani, másrészről meg totál utálom Christiant és harmadszor sajnos eljutottam arra a pontra, hogy Barrons nem is érdekel :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Barrons nem is érdekel" ezen a ponton PuPilla tragikus körülmények közt, szívleállásban elhalálozott, és nem tud reagálni a komment többi részére. :D

      Törlés
    2. Megbocsátunk. Semmi életszerű nincs a karakterében, a dude, csak egy példa. :) Sokan használják, de nem tinik, Soha nem halottam még 12-15 éves szájából, ha igen, akkor amerikai mini gengszter volt. :) A tinisége, ahogy írtam is, szerethetővé teszi, a többi rizsa körülötte idegesítő és valószínűtlen. Mindig is ez volt a baj vele. De lassan kezdem megkedvelni, szóval nincs is értelme erről beszélni. :)

      Barrons egyre kevésbé engem is, totál Ryo fan lettem, de nem hiszem, hogy ezért le mondok majd a könyvről;) :D

      Törlés
    3. Fog még fejlődni. Nekem is fura volt, de nagyon megszoktam, és a többi körülötte lévő történés miatt megszerettem a csajszit.
      Ahh, Barrons akkor az enyém, menjetek sicc sicc, ha nem értékelitek eléggé, majd én megvigasztalom *-* :D

      Törlés
    4. PuPi nekem Barrons már olyan távoli... kíváncsi vagyok, ha újra elolvasom, rajongani fogok-e még érte.

      Reea, engem tökre megleptél. Barronst anno azért nem szeretted, mert erőszakos, Ryo sokkal erőszakosabb és mégis szereted. Most akkor?

      Törlés
    5. Sajnos nekem is távoli, közelebb is húznám szívesen egy lasszóval :D ;)
      Hm, Ryo más karakter, én szeretem mindkettőt, erőszakosság ide vagy oda, ez egy ilyen világ, de ha választani kéne, akkor Barrons.

      Törlés
    6. Barronst is szerettem és Ryot is, csak, és ezt mondom most is, mindkettő tipikus abuzív karakter, éleben egyikre sem tartanék igényt. :)
      Sosem tudnék beleszeretni valakibe, aki megüt egy gyereket, vagy gondolkodás nélkül gyilkol. De egy ilyen könyvbe átütő karakterek, szükség van rájuk, és igeni "szerethetőek". Azt hiszem, az ősi lényem reagál rájuk, akiket lenyűgöz az erő, de akármekkora lenne a csábítás, ott maradnának, ahol vannak. Nekem egyik sem kell. Mindenki megtarthatja. :D

      Törlés
    7. "Azt hiszem, az ősi lényem reagál rájuk, akiket lenyűgöz az erő"- az ösztöneink húznak minket az ilyen tulkokhoz, akik elejtik a vadat és megvédnek mindentől. ;)

      Törlés
    8. Hát életben én se a Barronsökhöz vonzódom, egy háztáji Ron Weasley-t tartok itthon :D

      Törlés
    9. Igen, de én sosem volt ösztön lény az életben, így, mivel korán megtanultam a leckét, erősen ellenállok nekik ;)

      Nincs is édesebb egy háztáji Ronnál ;)

      Törlés
  5. Azért van ez, mert valószínű, ti gyerekkorotokban nem játszottátok azt az udvaron futkosva, hogy ti vagytok Neo a Mátrixból :D, ti ezt nem érthetitek... Az ember hall egy kifejezést, és magáévá teszi. Ez így van kérem. Dani karaktere komplex, csak alá kell ásni.

    I

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én gyerekkoromban nem volt Matrix, de volt Maya a földönkívüli, és azt kiabáltuk. Meg dombról gurultunk le, tiszta zöld volt a ruhánk. :D
      A gyerek mindenhol gyerek, a tini pedig tini. Mivel meglehetősen sok van körülöttem, Dani karakterét sosem találtam hitelesnek, de ha neked az, hát az. :) Hogy ki és mit lát egy könyvben, karakterben mindig is érdekelt. Vajon mitől függ, hogy kit és mi ragad meg? Kéne készíteni erről egy kutatást. :)

      Törlés
    2. Öö, Zenka, nem voltunk mi már annyira gyerekek, amikor a Mátrix jött, nem? :D
      Dani karaktere komplex, még Burned nélkül nem is sejtitek mennyire (wink wink), de nem szeretheti mindenki egyformán :)

      Hogy engem mi fogott meg Barronsben, nooos, a disszertációmat 364 oldalon, 78 oldal függelékkel hétfőre benyújtom. :DDD

      Törlés
    3. Ahh, meglehet :D, annál a filmnél csak konspirációs vitákat folytattam. De lényegtelen, én sokszor játszottam szuperhősöset ;)

      Az a bajom Barrons karakterével, hogy ő számomra most csak egy ilyen " alfa karakter" , kell még valami más is mellé.

      Törlés
    4. Mac, ott van mellette Mac. Nélküle színtelen lenne. :)

      Törlés
    5. Akkor Mac egy csinos kiegészítő? :P

      Törlés
    6. :D Mondhatjuk így is, de azért kiegészítőként kicsit nagyobb szerepe van, mint egy brossnak. :D

      Törlés
  6. Nem kell erőltetni az olvasást, ha nem tetszik valami... ( és most csak azért is) Haver... ! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem erőltetem az olvasást, ha nem élvezném, nem olvasnám. :) De én sosem voltam elvakult rajongó. Látom a hibákat, akkor is, szeretek valamit. :)

      Törlés
  7. asszem, Danit illetően én vagyok a középút. halálosan nem érdekel, mert gyerek, viszont jó szálak kapcsolódnak hozzá, többek között Christian, aki amennyire érdektelen volt az elején, annyira érdekes lett most a végére.
    és Dani is érdekes lesz a végére, és most, a Burned végén, mondhatom azt, hogy talán kedvelni fogom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nima, drikte elolvastam az Iced posztodat, és külön az orrod alá akartam most dörgölni, hogy nem is nyilatkoztál negatívan róla. :)

      Szerintem a könyv leggyengébb pontja Kate. Bár már azt sem tudom melyik csaj az, aki mindig álmodik... Annyira feleslegesnek és unalmasnak éreztem azokat a részeket, hogy majdnem ellapoztam.

      Törlés
    2. De jó, ebben egyet értünk :D !!

      Törlés
    3. Látod, vannak ám ilyen dolgok is ;) :D

      Törlés
    4. persze, hogy nem, nem utálom. valamilyen szinten kell a könyvbe, de nem vagyok rajongó, mint te. ha más lenne helyette, nekem az is mindegy lenne. Kate szála mellett meg kifejezetten üdítő volt az iced-ban egyébként. nem unalmas, csak gyerek.

      Törlés
  8. Na, beszélgessünk már még!!!! :P Írjatok valamit az Iced-ról...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. inkább olvassad a Burned-öt. :D
      kíváncsi lennék a reakciódra.

      Törlés
    2. Mit írjunk? Te, nekem ez a Dancer nagyon gyanús... :D

      Törlés
    3. Csalódott is voltam kicsit, hogy senki nem mondta, hogy olvassam a Burned-öt.

      A Dancer nekem is NAGYON gyanús. Nima, van valami róla a Burned-ben?

      Törlés
    4. nem igaz, én mondtam, hogy olvasd, már nem is egyszer. :))
      Dancert aszem, egyszer megemlítik, hogy Dani barátja, de ennyi. nem szerepel, egyelőre nincs róla semmi infó, még közvetett sem.
      azt nagyon gyorsan kitaláltam, hogy Dani ki lehet, de Dancerről lövésem sincs.

      Törlés
    5. Danival kapcsolatban is két teóriám van, marha kíváncsi vagyok, melyik lesz a befutó... :D
      És természetesen Dancer is logikusan kapcsolódik a fejemben mindkét teóriámhoz. Már tarthatnánk a 9. kötetnél :D

      Törlés
    6. Ó ne! Megint egy csalódás, Dancer sincs benne! :O

      Danivel kapcsolatban nekem is vannak teóriáim, szerintem az egyik stimmelni is fog. Akkor Danivel kapcsolatban kiderül valami??

      Törlés
    7. De benne van Dancer, de csak egy kis snittre, nem, Nima? Nekem rémlik, hogy rájön a tudodmi által hagyott tudodmik mikéntjére :D ééérted :D

      Törlés
    8. Örülök, hogy Mac visszaveszi majd a szót. Annyit beszéltünk róla, hogy kedvem támad letölteni, pedig könyvet nem szoktam, de most... Fevert akarok! Igazi, ütős Fevert. :D

      Törlés
    9. jaaa, tényleg. de sztem egy fél oldalnál nincs több Dancerből.

      Reea, azonnal olvassad. :D sok meglepő dolog történik benne. és érdekes, hogy mindenki ki volt nyúlva Ryodantől, de én most itt Barronstól olvadtam néhányszor.

      Törlés
    10. Nem véletlen Barrons a főnök... ;) Ne csábíts, ne csábíts... :D

      Törlés
    11. hát nem egészen barrons a főnök. majd ha elolvasod, meglátod.:D

      Törlés
    12. No jó, egyre jobban vonz... :)

      Törlés
    13. Jaja, nem olyan egyszerű ez, hogy csak kijelentsük, hogy Barrons a főnök. :) Egyébként szerintem nem lehet rájönni, ami a Burnedben jön. :P Olvassáááátok! :D

      Törlés
    14. Nem lehet? Mh... Izgalmas. ;)

      Törlés
  9. 55 komment (most már 56 :D) Ejha! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KMM lehet megosztó, lehet, nem hibátlan, de olyan világot alkotott, amiről megéri beszélgetni ;)

      Törlés
    2. Moningban semmi megosztó nincs. imádatunk egyöntetű, és állandó, időnként kritikus, de szerettettel teli. :D

      Törlés
    3. Tán egy rajongóval van dolgom? :) Engem spec megoszt, néha kiidiegel, máskor szeretem. :D

      Törlés
    4. természetesen. ;)
      engem eddig még nem osztott meg. van néhány szél, amit időnként unok, de utólag belátom, hogy annak is létjogosultsága van.

      Törlés
    5. Biztosan van, csak nem nálam. ;) De ezzel tudok együtt élni, csak rosszabb napokon nem akarok :D

      Törlés
  10. Én megcéloztam a száz kommentet, úgyhogy még csacsogjatok, csacsogjatok.

    Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog-e még hatni rám Barrons vonzereje... Próbát kellene tenni, de jelenleg nincs nálam az olvasóm :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért célzol te kommentet nálam? És mivel járulsz hozzá? :p :D

      mesélj inkább, miért nem hat rád Barrons vonzereje. :D

      Törlés
    2. Ez nagyon érdekes kérdés, és lehet hogy pont ezért kellene elolvasnom a Burned-öt, hogy rájöjjek :D. Nekem Barrons volt az első ;), alfa pasi, aki bejött, ő előtte mindig csak nevettem az ilyeneken. De most sincs amúgy nagy versenytársa, csak talán én is azt érzem, amit te, hogy kicsit túl idealizálok egy olyan férfi típust, ami egyrészről nem kér az idealizálásból, másrészről meg hamis dolog idealizálni. ( Barrons ugye többször is kéri Mac-től, hogy ne aggassa tele a rózsaszín elvárásaival. ) De azt hiszem, próbára kell tenni a pasit, hogy működik-e még a kémia.

      Ééén, csomó kommentet írtam, meg minden!

      Törlés
    3. ebben a túlidealizálásban teljesen egyetértek. élőben egy ilyen pasi közel sem lesz olyan kezesbárány, mint amilyenek időnként Barrons meg Ryodan.

      Törlés
    4. Zenka, az idealizálás tipikusan női dolog. Barrons is megmondta, azaz Moning Barrons szájával. Hajlamosak vagyunk beleszeretni egy férfiba azért, aki lehetne, nem azért, aki. :)
      Mindenesre tedd próbára a kémiét, hátha... ;)
      És igen, derekasan hozzászóltál. ;)

      Nima, kezesbárányok lesznek? Kizárt, színészkednek, mert igazi petuniafejek, aztán a csajok felébrednek 10 év múlva, ha a világ megmarad, és rájönnek, nem ezt a lovat akarták, hiszen nem lehet játszani egy életen át... :D

      Törlés
    5. mondom, közel SEM lesznek olyan kezesbárányok, mint amilyennek a kilencek időnként tűnnek. :D

      Törlés
    6. Nyamiiiii *-* :D Ez már jobban hangzik. :)

      Törlés
    7. eredetileg is ezt mondtam. :>

      (na, mintha alábbhagyott volna a lendület. mi lesz így a 100 kommenttel?:D)

      Törlés
    8. Jól van na! :D
      Nem is értettem, Zenka honnan vette a százat... :D

      Törlés
    9. jöhetne Zenka is szaporítani a szót.
      egyébként. én nem szeretek ám beszélni a fever-rajongásomról.
      :D

      Törlés
    10. Zenka már rég lelépett! Megfutamodott gyáván. :p :D

      Ahhoz képest egész jól csacsogunk a semmiről. :D Szerintem, sőt, tuti ez a legtöbb hozzászólást magáénak tudó bejegyzésem. Mindenkori és felülmúlhatatlan :D

      Törlés
    11. Pedig már majdnem elértük a százat :D (80!) :D És tök jót beszélgettünk :)
      Plusz azóta megtudtuk azt is, hogy újjáéled hamvaiból a CorLeonis :D

      Törlés
    12. Igen, ez az utóbbi idő legjobb híre volt. Van egy pár könyvük, amit szerettem. Mondjuk pont azokat nem hozzák, de mindegy. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...