2012. december 23., vasárnap

Békéset és boldogot

Ez a második közös karácsonyunk, és mivel az idei világvégét is sikeresen túléltük, holnap mindenkihez bekopogtathat Jézuska.

Van ahol már kész, és akad, ahol csak holnap állítanak fát. Harmincöt évnyi tapasztalatommal mindenkinek javaslom, hogy helyezzék kezük ügyébe az elsősegélydobozt, plusz kötszert, forralt bort és füldugót, hogy a mindenhonnan záporozó káromkodásokat figyelmen kívül hagyhassák. A fafaragása ugyanis roppant veszélyes és fárasztó munka.

A magam részéről az idén könyvekből készítettem fát(benevezve ezzel egy moly kihívásra is ). Az érdekessége, hogy csupa olyan könyvből áll, amit még nem olvastam. Hát nem számoltam meg, mennyi, de a polcomon maradt húsz könyv ebben a témában, szóval ez kb. száz darabból állhat. Van ahol két vékonyabb kötetet tettem egybe, hogy nem boruljon meg a fa, mivel szembe vastagabbak kerültek.

Témájukat tekintve igen vegyes a felhozatal. Van itt krimi, thriller, horror, sci-fi, dráma, fantasy kicsiknek és nagyoknak, idegnyelvű és magyar, manga, kortárs és klasszikus irodalom.  Történelmi és jelenkorban játszódó kalandregény, pararomantikus és ifjúsági könyvek is.

Úgy tervezem, januártól olvasással fogom lebontani, bár nem biztos, hogy ellen tudok állni addig. Arról nem beszélve, hogy nem feltétlen a legfelsőkkel kezdeném... Mondjuk tegnap kihúztam egyet középről és az építmény nem dőlt össze. Nem úgy, mint néhány éve, amikor tűzifát pakoltam és már két fejjel magasabb volt a kupac, szép negyvencentis hasítékokból, amikor rám borult. Nem tudom, miért nem lett komolyabb bajom, de ebből következően már minden felpakolós dologtól tartok kicsit.

A torony azonban kibírta az éjszakát, úgyhogy nyugodt lélekkel bemutathatom. Hetvenöt centi magas lett, és ezt így elnézve soha többé nem panaszkodhatom, hogy nincs mit olvasnom. Egyértelmő bizonyítékkal szolgál könyvoholista létemre.

A kép sajnos nem a legjobb, az én öreg telefonommal ennél jobbra nem futja, de számomra így is megható kis rakás.

Majd 2013-ban beszámolok a fa sorsáról, amiről különben létezik égősorral dísztett kép is, de azon még ennyi sem látszik...

A lényeg azonban, hogy mindenkinek sok könyvben, élményben, rockban, sütiben és vidámságban gazdag karácsonyt kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...