2011. április 26., kedd

Sikoly 4.


(Scream 4)


színes, feliratos, amerikai thriller, 103 perc, 2011

rendező: Wes Craven
forgatókönyvíró: Kevin Williamson
zeneszerző: Marco Beltrami
operatőr: Peter Deming
producer: Wes Craven, Iya Labunka
vágó: Peter McNulty

szereplő(k):
Neve Campbell (Sidney Prescott)
David Arquette (Dewey Riley)
Courteney Cox (Gale Weathers-Riley)
Emma Roberts (Jill Roberts)
Hayden Panettiere (Kirby Reed)
Rory Culkin (Charlie Walker)
Alison Brie (Rebecca)
Nico Tortorella (Trevor Sheldon)
Marielle Jaffe (Olivia Morris)

Nos, Sikoly 4. pipa! Meg kell mondjam, és tán népszerűtlen leszek ezzel a véleményemmel(is), nekem tetszett! Érezhetően nem vették túl komolyan magukat a készítők és bizony, beelőzve a félős filmeket, ki is parodizálták önmagukat. A poénok mégis ültek.

Szám szerint több volt, mint megszokott, ennek ellenére a hullákat sem hiányolhatja senki. Mégsem csoda, hogy a film Amerikában nem lett kasszasiker. A feldolgozások korában ez sem más, mint egy új résznek álcázott remake. A mostani közönség nyilván nem tudja, mi tetszett ezen nekünk 10 éve. Én tudom. Ez sosem volt kő kemény horror/thriller. Mindig poénokkal oldották a feszültséget és mindig, de mindig meglett a tettes. Nem támadt fel, reinkarnálódót, olvadt ki, vagy klónozták. Minden résznek új killer(ek) dukál(nak). :)

Viszont főszereplők nem:) Ahogyan ezt közli is Sidneyvel a szerkesztője. Te vagy az örök áldozat. Fogadd el! :)

A történetben nem sok, mondhatni semmi újszerű nincs. Sem több, sem kevesebb, mint egy kis kikapcsolódás anélkül, hogy gondolkodásra késztetne.Esélyt ad arra, hogy hazafelé megtárgyaljuk az előző részeket és visszarepüljünk kicsit az időben. Azért az feltűnt, hogy voltak poénok, amiken csak a társaságommal nevettünk. A fiatalabbaknak ez nem vicc, egyenesen érthetetlen. Szóval aki szerette az eddigieket, ne hagyja ki semmiképpen. Aki nem, most is csak fanyalogni fog. Én élveztem :)

9/10





2 megjegyzés:

  1. remekül idéz az előző részekből, parodizál, nevettet, feszültséget teremt. Ahhoz képest, hogy mennyien előre lehúzták a tréler alapján - köztük én is - baromi jó volt, főleg moziban. Wes Craven úgy látszik még tud rendezni, cak nem mindig akar.

    btw: Sidney nagyon összeveszhetett az idővel.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek :) Számomra igazán szórakoztató volt. Minden tekintetben. Voltak jelenetek,ahol frászt kaptam, és volt ahol hangosan nevettem.:D Szóval ha nem is ér fel az első résszel, azért még megfogom nézni :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...