2020. január 19., vasárnap

Lyssa Kay Adams: The Bromance Book Club (Bromance Book Club #1)

2018-ban kezdem ismerkedésemet a romantikus regényekkel, és bár be is gyűjtöttem néhány darabot, alighanem a második 2020-as olvasásom fedi le leginkább a klasszikus felállás szerinti kategóriát. Még valamikor nyáron, alighanem a Goodreads egyik listájában, a várt őszi megjelenések között akadtam rá Lyssa Kay Adams új regényére, és miután elolvastam a tartalmát, azt érzetem, szeretni fogom.

Gavin Scott számára végre minden összejött, gyönyörű felesége van, kért elbűvölő lánya, nashville-i baseball sztár, tehát komoly arculcsapásként éli meg, hogy Thea három éve színlel az ágyban. A hírt rosszul fogadja, sértett önbecsülése miatt kiköltözik a hálószobából, hamarosan az egész házból is, de a válás hírét nem tudja megemészteni. Bármire képes lenne, hogy visszafordítsa a szerencsétlen eseményeket, és bár maga is meglepődik, de ebben néhány srác a csapatából, és egy egész könyvklub siet a segítségére. Eleinte csak viccnek tűnik a romantikus regények olvasására szakosodott csoport, de kétségbeesett emberek kétségbeesett tettekre képesek, szóval belevág a Courting the Countess című regénybe, és fohászkodik a jószerencséért. 

Az Udvarlás a grófnőnek nem túl összetett darab, ráadásul nevetséges is az egész dolgot, de a társai felhívják a figyelmét arra, hogy ezeket a könyveket nők írják nőknek, és az a baj, hogy nem beszélnek a feleségével egy nyelvet, amit ideje megtanulni.

Thea feltételeket állít, Gavinnek pedig egy hónapja van arra, hogy bebizonyítsa, mennyire gondolja komolyan az egészet. Egyik fél sincs egyedül, feleségét a húga, őt pedig néhány igen idegesítő csapattárs támogatja, és ahogy lenni szokott, idővel sok mindenen kiderül, olyasmik is, amire senki sem volt felkészülve.

Sejtettem, hogy jó lesz, méghozzá a vicces és szórakoztató fajtából, mert a kezdés is jó volt. A könyvklub ötlete, hogy kizárólag IV. György régenségének idején játszódó regényeket olvasnak, a rengeteg figyelmeztetés és tiltás, no meg Gavin félelmei már önmagában elegendőnek bizonyultak, a szarkasztikus barátok és a gyerekek pedig akkor is szállították  a poénokat, amikor semmi vidám nem volt a helyzetben.

A szituáció ugyanis teljesen mindennapos, az egyik fél a karrierére koncentrál, a másik pedig elsimít minden problémát, belesimul az elvárásokba, ezzel támogatva a partnerét. Aztán ha ez a látszat tökéletesség megszakad, történik valami, ami arra késztet, hogy szembenézzünk a problémáimnak, már korántsem vagyunk azok, akiknek gondoltuk magunkat. Haragot érzünk, és képtelen vagyunk felfogni a saját szerepünket a helyzetben.

Érdekesség, hogy váltott szemszögből követhetjük az eseményeket, Gavin és Thea egyaránt tartogat hozzáfűzni valót a történtekhez, és néha részleteteket kapunk az aktuális romantikus könyvből is, és itt jön a hangoskönyv igazi zsenialitása, mert Andrew Eiden hangjában csodálatos narrátort kaptunk, tökéletes minden pillanata, de az Udvarlás a grófnőnek részeit mégis Maxwell Caulfield szólaltatja meg, szintén zseniálisan.

A modernkori romantika sem maradhat szex nélkül, de csak ezért nem érdemes olvasni a könyvet, mert hatalmas csalódásban lesz részetek, hála az égnek érte, kevés is, és akkor is csak sokára jön. Azonban a tanulságért, miszerint mindkét félnek akarnia kell a változás, hogy a munka közös, és nem tehetünk felelőssé másokat a saját döntésinkért, már érdemes. Meg a rengeteg vicces helyzetért, az üdítő szituációkért, a férfiak útkeresésért és a könyvklubbért is.

Nem tagadom, igen csak jól mulattam az időt hallgatás közben. Akadtak pillantok, amikor hangosan felnevettem a villamoson, és mint tudjuk, reggel hétkor ez meglehetősen rémisztő az utazó közönségnek. Könnyed, laza és meglepő módon felmutat némi valós élethelyzetet és problémát is. Annyira tetszett, hogy az idén érkező második részét is be fogom gyűjteni, mert az előzetes értékelések szerint még jobb lett, mint az első, pedig ez is remekre sikeredett.

9/10
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...