2013. október 15., kedd

Teaser kedd #64


Nagyon régen szemezek Jo Nesbø több könyvével is. Miután láttam  két regényéből készült filmet is (Fejvadászok, Jackpot ), mindennél jobban kezdett érdekelni a norvég krimi nagymestere. Annyira, hogy nem is sorrendben vettem meg a könyveket. De most komolyan, kit zavar? Elég jól tudom követni, hogy ki kivel van, elmém Agatha Christie-n nevelkedett, logikám pengeéles, és... Maradjunk inkább csak annyiban, hogy igazán üdítő olvasmány.

Az ötletet Andie oldaláról hoztam. Az a lényege, hogy megosztok két random módon választott mondatot abból a könyvből, amit éppen olvasok.
Ha valaki kedvet kap, nyugodt szívvel csatlakozhat. A Könyvek Háborúja blogon gyarapodik tovább a lista a lelkes féliratkozókkal.
Amit tenned kell:
- kapj kézbe egy könyvet;
- üsd fel valahol;
- válassz ki két mondatot (a rábökős technika éppen megfelel), de ha lehet ne nevezd meg közben a gyilkost;
- és tüntesd fel a könyv címét, íróját.


Heti teaser:

Az útépítők meztelen felsőtesttel hajoltak a munkagépek fölé, a kőművesek a régi Rikshospital állványairól a kihaltan ásítozó utcákat vizsgálták, a taxisofőrök pedig árnyékos pihenőhelyekre vadásztak, ahol csoportokba verődve tárgyalták az ullevålsvei gyilkosságot. Mindössze az Akersgatán mutatkozott egyre erősödő mozgolódás, ahol az uborkaszezonba kiéhezett szenzációhajhász riporterek igyekeztek rávetni magukat a még viszonylag friss gyilkosság részleteire.

Jo Nesbø: Boszorkányszög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...