2012. október 3., szerda

Az ajándék...

Az a ló, aminek nem nézzük a fogát! Ha eltalált ajándékról beszélünk, az én visszafogott módomon, őrjöngve tudok örülni. Azaz felvonom a szemöldököm, diszkrét mosolyra húzódik a szám, finoman magamhoz szorítom, megforgatom, kibontom. A szemem csillog, de az arcom ekkor még rezzenéstelen. Aztán itt kettéválik a történet, aszerint, hogy egyedül vagyok-e avagy társaságban. Ha nem vagyok magam, akkor szintén két eset lehet. Az arcom fokozatosan felenged, átüt rajta az elégedettség, és újra meg újra kézbe veszem, vagy udvariasan megköszönöm, a kezem birtoklóan a környékén matat, de nem repkedek látványosan.

Jelenesetben egyedül voltam. Eláztam, mert ernyőt minek vinni, pedig három is van, de ahogy beléptem a kapun, botorka szemem egyből rátalált a postaládából teljesen kilógó csomagra. Vártam már, igen! Tudtam, hogy jön, de szerdán kora este valamiért különösen boldogan éltem meg. Beléptem a lakásba, csak két ujjal fogtam a csodát, mert mindenhonnan csöpögött a víz. A fejemre tekertem egy törülközőt, tapsikoltam párat, majd aprókat sikkantva feltéptem a borítékot, ami üdítően merevnek tetszett.  Amikor kiborult a csomagolásból, mit szépítsem, sajátságos táncot lejtettem, azaz néhányat lépkedtem jobbra majd balra, és nem, nem kellett kimennem... Csak  kontrollálatlanul örültem!

Azt kaptam, amit kértem, azaz amit nyertem. Könyvet, szóval számomra az ideális ajándékot. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem édesanyának... Nem, az egy másik műsor. Most köszönöm a postásnak, hogy ugyan csak két centire sikerült, de azért megpróbálta betuszkolni a ládámba, köszönöm a lakótársaknak, a házban áthaladóknak, hogy senki sem vitte el a csábító, bárki számára látható, és különösebb erőfeszítés nélkül elérhető borítékot, de legfőképpen a Geopen Könyvkiadónak, amiért rugalmasak voltak, és megengedték, hogy válasszak másik könyvet (mert az eredetileg felajánlott Murakami életműből mindegyik megvan), no meg, hogy már el is küldték.

Csak olvasni kell! Ehhez szükségeltetik még egy kis idő, de biztosan elkövetek majd egy írást a témában. És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek!

2 megjegyzés:

  1. És jó a könyv, beleolvastál már? Jó döntés volt? :)

    VálaszTörlés
  2. Még nem volt sajnos időm. De ifjúsági és thriller... Nem lehet rossz ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...