2011. november 4., péntek

Samurai Haisukuru

(サムライ・ハイスクール/Samurai High School )

9 részes, japán akció vígjátéksorozat (2009)

Ez a dorama egy picit más. Nem romantikus. Valahogy nem bírtam több csöpögős darabot  nézni, mivel egymás után ledaráltam kettőt. Nézegettem az online oldalt, népszerűség szerinti bontásban, és a tizenhatodik helyen megütötte a szemem az a szó: samurai. Ohó! Biztos, hogy jó lesz!

Elolvastam a tartalmát, majd utána kerestem. Kiderült, hogy van egy shounen manga ezen a címen, ami viszont totál másról szól. Kissé elbizonytalanodtam, de annyira vágytam valami másfajta szórakozásra, hogy nem hagytam magam eltántorítani. Kardozni fognak benne, márpedig ez tuti, úgyhogy mi bajom lehet?

Mochizuki Kotaro egy nem túl jó képességű, tizenhét éves fiatalember. Szereti a dolgok könnyebb oldalát megfogni. Kerüli a konfliktusokat, képtelen még magáért is kiállni. Nem szeret tanulni, fogalma sincs arról, mit vár az élettől, és semmit sem vesz komolyan. Ő az osztály bohóca és ez a szerep tökéletes számára.

Álmodik egy csatáról, amiben szamurájként harcol és elesik. A kínos csak az, hogy mindezt matekórán teszi. Büntetésként házi dolgozatot kell írnia az adott témáról. Hazafelé menet talál olyan, számára ismeretlen történeti könyvtárat, ami segíthetné feladatában. Kihasználva az alkalmat bemegy.

Miután kitölti a jelentkezőlapot, a mindaddig kissé morcos alkalmazott szeme felcsillan,  és átad olvasásra egy majd négyszáz éves könyvet. Az írója Mochizuki Kotaro szamuráj,  aki csatában és tizenhét évesen vesztette életét. Micsoda véletlen! Pont úgy hívják és annyi idős mint ő!  Bámulatos! A betűk ugyan furcsán kezdenek viselkedni, de mégis csak egy könyv, nem igaz?

Gyerekkori barátnője Nagasawa Ai. Együtt nőttek fel, osztálytársak, barátok, és a véleménye szerint hősünk nem elég férfi. A lány nehezményezi, hogy három erélyes iskolatársnőjük kizsarolhatja Kotaro pénzét. Számára rejtély mikor vált ennyire pipogyává. Így amikor a fent említett hölgyek terrorizálni kezdik Nakamura Tsuyoshit, egy rendkívül visszahúzódó, hallgatag és félénk fiatalembert, Ai rájön, a saját kezébe kell vennie a dolgokat. A lányok lopásra szeretnék rávenni szegény fiút, a régi barátnő pedig mégis úgy dönt, felhívja Kotarót. Aki természetesen rohan egyből segíteni. Övében a vonalzójával. Hiába a szándék, ha nincs mögötte erő. Leesik a lépcsőn és magához térve valami furát tapasztal. Valaki átvette a teste irányítását.

A kard nélküli szamurájunk (tiszta Bunraku) nem igen érit ezt az új világot. Szívesen áll ki olyan ügy mellett, amiért kinevethetik. Szóba kerül a busidó is, és nem is olyan nehéz átérezni az értetlenkedését, ha megnézzük a harcos útjának pontjait. A világra ráférne egy kis ráncba szedés, de egyenlőre megelégszik a jelenkori Kotaro életének összepofozásával. Szó szerint!

Minden olyan alkalommal, amikor veszélyesnek ítéli meg a helyzetet, magához ragadja a kormányt és azzal harcol, ami a kezébe akad. Na meg összefogja a haját! Hajgumi nélkül egy lépést sem...

Zseniális darab, és fájdalmasan rövid. Nagyon jókat nevettem rajta, élveztem a harcjeleneteket, bár meg kell mondjam, kevésnek találtam, de minden nem lehet tökéletes. Nem anime ugyan, de minden shounen szerelmesnek ajánlom, mert témába vág és igen szórakoztató.

9/10


A legjobb jelenetek, enyhén spoileres. Csak saját felelősségre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...