2020. február 4., kedd

Eden Finley: Trick Play (Fake Boyfriend #2)

Az első rész után egyértelmű volt, hogy folytatni fogom, mert élveztem a stílusát, a nem túl szignifikáns drámai részt, az egyszerű történetet és az ironikus humort. A M/M felállással nincs bajom, a szex részét még mindig szokom, de még így is érdekesebb, mint sok hasonló darab az átlagos romantikus stílusban. Legalábbis nekem szórakoztatóbb.

Matt karrierje összeomlóban van, miután egy meleg bárban kompromittáló fényképek készültek róla. Damon, az új ügynöke úgy gondolja, még innen is van kiút, nincs más dolguk, csak igazi meleg poszterfiút varázsolni a focistából, ehhez pedig már meg is van a tökéletes jelöltje. 
Noah, csak hogy bosszantsa apját, igent monda a szerepre, boldogan simul a rendkívül kellemes külsejű, és hatalmas szakállat viselő játékoshoz, de arra nem tudta felkészíteni senki sem, hogy Matt mogorva és keserű. És ahogy lenni szokott, ennek ellenére együtt tud érezni vele, majd azon kapja magát, hogy érdeklődése nem egészen felebaráti, és itt kezdődik az igazi baj, mert Mattnak még sosem volt kapcsolata, Noah pedig nem az a típus, aki él-hal a romantikáért.  

Az alapok nagyjából ugyanazok, egy hazugság, ami mindkét félnek megéri valamiért, és a következmények, amire egyikük sem készült fel. Nem túl bonyolult és nem is igen összeszedett, viszont a fiúk háttere most sokkal elgondolkodtatóbb. A helyzetük is komolyabb, és a múltjuk is sokkal sarkosabb.

Mattot gyakorlatilag kitagadja a családja szexuális orientációja miatt, amit nem is igazán mer megélni, de annyira nem finnyásak, hogy ne fogadják el, és ne éljék fől a pénzt, amit a jól kereső focista fiúk küld nekik minden hónapban. Ebből következően, és az elutasítástól, amit megtapasztal és amitől komolyan tart, sosem bújt elő igazán, nem vállalta fel másságát, így aztán a botrány a lehető legrosszabb fajta. Nincs felmentés, nincs enyhítés, és fel kell készülnie legrosszabbra is, arra, ha ez az állkapcsolat nem jön be. Akkor ugyanis mindent elveszít.

Noah apja nagyra törő politikusi terveibe belefér, sőt üdvözölendő egy meleg fiú, mert ez egy olyan szavazó bázis, amit még nem sikerült elérnie, de az már nem, hogy a fia kapcsolatban éljen. A félvér fiúval, és fekete feleséggel már egyébként is megcélzott egy kisebbséget, de a LMBTQ közösség sem elhanyagolható. Így aztán megtesz mindent, hogy a fiát a megfelelő irányba tartsa. Noah pedig annyira irtózik az elköteleződéstől, hogy nem tud ígérni mást, csakis szexet. Csakhogy az állkapcsolat kezd komolyra fordulni, így szembe kell néznie minden maga mögött hagyott problémával.

A történetvezetés könnyed, a poénok jól ülnek, de a konfliktus forrása természetesen előre látható. Tipikusan nem megbeszélt dolgok és téves feltételezések keveréke, de szerencsére nem tart sokáig, így még elviselhető. Hőseink hamar magukhoz térnek, visszatér a józan ész is, és mindkét férfinek lehetősége nyílik arra az újrakezdésre. Valamire, amivel újabb alapokra helyezhetik az életüket, és amire már építhetnek is.

A hangok most is zseniálisak, csak úgy, mint a Fake Out esetén, ezúttal is Alexander Cendese és Iggy Toma szólaltatja meg a srácokat, és biztos vagyok abban, hogy ez sem tesz rosszat a könyvnek, de akárhogyan is, élveztem. Még akkor is, ha itt már komolyabb témák is felmerültek, és akkor is, ha egyáltalán nem összetett a sztori. Még mindig nem gyomorszorítóan kínos, valahogy könnyedebb, lazább. Nincsenek nagyjelenetek, sem az utolsó morzsáig kikapart fagyis vödrök. A női közhelyeket újak váltják fel, amik ugye lehetnek szintén nőiesek, de legalább nem unalmasak. Még. Aztán majd kiderül.   

8/10

2 megjegyzés:

  1. Meglehetősen jól sikerült a komfortzóna tágításod. :D Ránézek egy ilyen borítójú könyvre, és elfutok a másik irányba. :D De ha téged elszórakoztatott, akkor együtt örülök veled. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hangoskönyv volt, nem nézegetem igazán, de hát ezeknek ilyeneket csinálnak... Volt olyan könyv, amit nem vettem meg a borítója miatt, vagy bekötöttem, annyira borzasztó volt, szóval megértelek :D

      Igen, jól sikerült, és még most is tágul. :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...