2015. szeptember 27., vasárnap

Csalódások és lehetőségek (Variálós vasárnap #36)Az elmúlt néhány hetem rendkívül... nos, izgalmas volt. Igazi hullámvölgyek és hullámhegyek váltották egymást. Kapkodtam  fejem, nehéz volt követni a változásokat, és azokat megelőző hangulatokat. Néhány emberben csalódtam, mások egyáltalán nem leptek meg, és ismételten rájöttem, nincs új a nap alatt.
Valahogy úgy alakul az élet, hogy az emberben él egy kép, magáról, a környezetéről, és vannak dolgok, amiket biztosra vesz. Mégis kezdtem úgy érezni magam, mint egy öreg, megcsontosodott 70 éves aggszűz, aki botját emelve fenyegeti a szemben lévő parkban boldogan visítozó gyerekeket. Aztán, mivel semmit sem használ, hát kitotyog, és ellopja vagy kiszúrj a labdájukat.

Nem hat meg mások véleménye, annak a képnek akarok megfelelni, ami bennem létezik, nem keresek -  legalábbis általában nem - önigazolást mások szemében. Tudom, ki vagyok, merre tartok, mit akarok, miben hiszek.Vagyis, tudtam.
Mert még mindig, ennyi idő után is képes ez az életnek nevezett társasjáték meglepni, és szabadon szórakoztatni. Minden folyamatos változásban van, de milyen világ az, ahogy Gordon Ramsay a kedvességével bőget meg valakit?Tényleg, milyen? Jönnek a brit tudósok, sorra megdöntik az összes dolgot amiben hittünk, esetleg újakat találnak ki, mi meg csak pislogunk. És néha megfeledkezünk arról az egyszerű igazságról, hogy egyetlen mosoly, jó időben elhangzott kedves mondat megváltoztathatja az életünket.
Semmi sem fekete és fehér. Amikor Isten elvesz valamit az egyik kezével, ad a másikkal. Csak rajtunk múlik, mit látunk meg belőle, mi az, amivel élünk. Lehet valaki vak, és így is megnyerhet egy szakács showt, elvesztheti a lábát, és még mindig lehet paralimpikon.Lehetőségeink száma határtalan, és amikor valaki azon kesereg, hogy megint nem jöttek össze a dolgai, mert leszúrta a főnöke, hátba támadták a kollégái, összeveszett a családjával vagy a kedvesével, a macska pedig ellopta éjszaka a párnáját, inkább gondolkozzon el azon, mit profitálhat az adott helyzetből. Mert senkinek sem ígérték születésekor, hogy könnyű lesz, csak azt, hogy rajta múlik.
Minden tőled függ! A saját életed kulcsait csörgeted a zsebedben, és ha megtaláltad végre a hozzá passzoló, tökéletes ajtót, kérlek, nyiss be rajta! Majd megköszönöd később...

2 megjegyzés:

 1. A Gordon Ramsay-s videót én is láttam, és nem jutottam szóhoz... Annyira out of character nála az ilyesmi, hogy szinte el se hiszem, sőt, már vártam, hogy az üvöltés miatt lesz a sírás is. :O És mégsem. Az ilyen pillanatokat érdemes elraktározni.
  A másik videót nem láttam, de nagyon örülök, hogy most a posztod miatt láthattam, elképesztő! ... :)

  Remélem neked is jobb lett a hangulatod a saját posztodtól, és rendeződnek a dolgait, az őrült napok után legalábbis. Nekem biztos hogy jobb kedvem lett tőled. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Persze nem üvölt folyton, de döbbenetes a fickó. :)
   A paralimpikonok fantasztikusak. Előnyt kovácsolnak egy hátrányból, ami miatt a legtöbben feladnák. Lehet teljes életet élni vakon, mozgássérülten, mély növéssel is, most tényleg, mi bajunk van nekünk?!

   Ezért jó mindenes blogot írni, kész terápia! ;)

   Törlés