2013. augusztus 28., szerda

Mert igenis vannak még csodák

Úgy esett, hogy egy angliai cégtől rendelek ruhákat, ahol találni ilyen szép és nagy méretben is. Persze egy picit borsos az áruk. Igaz mihez képest, 15 fonttól 45-ig bezárólag találni egy farmert, tehát durván olyan 5,200 és 16,000 forint között, plusz postaköltség, ami 7 font (2500). De hát rám nem igazán lehet 1-2 ezerért venni semmit, és itthon is belekerül annyiba, sőt! Ráadásul ha kapok is, alig van választék, és a szabása szinte soha nem felel meg. Oké, ezeknek is alakíttatnom kell a derekát, de csak azt, mert ami jó a hátsómra, az ugye giga nagy derékrészen, ellenben rengeteg fajta van az én méretemben is. Válogathatok szín és több fazon szerint, és mindig jó a hossza is. Nem néznek sem hülyének, sem le, azért mert nem 38-as nacikat veszek, és bármilyen kérdésem van, on-line türelmesen válaszolnak rá. Mivel nem vagyok angol anyanyelvű, és elég bizonytalanul írok, tényleg kell hozzám türelem, de eddig még mindig arra válaszoltak, amit kérdeztem, így úgy gondolom, ez a része is nagyon rendben van.

Múlthéten, a közelgő őszre való tekintettel rendeltem pár dolgot, többek között két hosszú ujjú pólót, 12 font értékben (olyan 4200 forint), de amikor ma kibontottam a csomagot egy póló és egy farmer volt benne. Egy pillanatra eljátszadoztam a gondolattal, hogy akkor most ezt szépen le is nyelem, mert 6 fontért kaptam egy jó farmert, de aztán megnéztem az árát, láttam, hogy akcióban egy 20-as lenne (6950), és győzött a becsületes, vagy ahogy mások nevezik: a hülye énem.
Marhára nem esik jól hónapvégén az ilyen kiadás, de én a pénztárnál is szólok, amikor többet adnak vissza,  szóval rájuk irtam a csevegőjükön, hogy izé, az van... És mivel szeretném megtartani a farmert, ugyanis az én méretem, kifizetném a különbözetet.

A diszpécser elkérte a rendelésazonosítómat, majd két perc után azt mondta: Nem kell kifizetnie. Tartsa meg, mert mi tévedtünk.
Ööööö.... Valami zavar lehetett az erőben, ezt nem sikerült értelmezni, így újra megkérdeztem: Biztos benne? Hiszen a farmer többe kerül. Azt felelte: Teljesen biztos. A mi hibánk volt.
Egy pillanatig még értetlenkedtem, aztán megköszöntem a segítségét, a kedvességét, és az új farmeremet is. Igen, én tudom, hogy ez lenne a normális, de nem ehhez vagyok szokva, ezért csodaként élem meg. Szóval most van egy farmerem 2100 forintért, meg vagyok hatva, örülök mint majom a farkának, és büszke vagyok magamra, amiért eszembe jutott, hogy angolul a nadrágról többesszámban beszélünk, hiszen két szára van.
Na ugye, hogy vannak még csodák!

4 megjegyzés:

  1. Ez Anglia ott így mennek a dolgok ..Kinn voltam két hétre és első nap az egyik nagyon híres seattle-i multikávéházban kértem egy forró csokit a hideg időre való tekintettel . Megkaptam és majdnem az ajtónál voltam , mikor utánam jött a hölgy, hogy ez nem forró csoki hanem habos forró csoki ( nem tudom mi volt a különbség ) és hogy ez is meg a forró csokit amit rendesen csinál azt is elvihetem semmi felár nélkül :))

    VálaszTörlés
  2. :o Komolyan mondom, tudom, hogy ott hideg van meg minden, de ilyenkor kedvem támad odaköltözni. Nem is arról van szó, hogy te észrevetted, hogy hibáztak, hanem a pultos maga jött rá, és megelőzendő a bajt kárpótolt is. Ezt nevezem én követendő magatartásnak. :)
    Nekünk ehhez nem lesz elég az az állítólagos ötven év, amivel le vagyunk maradva :D

    VálaszTörlés
  3. Igazából nincs ott olyan nagyon hideg , Barnstapleben voltam az Anglia nyugati csücskében van 12 km-re a tengerparttól. Úgy készültem , hogy meg fogok fagyni , meg végig esni fog ( ez az olimpia után volt , arra a nyárra az angolok azt mondták, hogy ennyi esőt életükben nem láttak). Kiderült, hogy kifogtam az ottani legjobb időt : szikrázó napsütés 28 fok , úgy kellet ruhát vennem ,de tényleg megérte mert a fenekemre is jó volt nem kellet levágni az aljából a dereka is tökéletes volt, pedig a csípőhöz képest elég vékony, szóval ott olyan méretek vannak amik külön alkatra vannak tervezve nem derékbőségre... A másik szép élmény az ottani könyv áruházban volt : konkrétan 3X kérdezték meg , hogy nincs-e kedvem leülni egy teára a kávézóban , hogy ott nyugodtan olvasgathatok. Legalább 4 órát töltöttem ott és nem néztek ki és amikor elmentem a pénztárhoz fizetni kaptam egy rakat kupont és még egy nagy halom mosolyt a pénztárosnőtől . Szerintem nem csak 50 évvel hanem 80 esztendővel vagyunk lemaradva...

    VálaszTörlés
  4. Na most ezzel meghoztad a kedvem az ország elhagyásához. :D Nálunk, ha az üzletben köszönnek, az már valami. :D 80 év... Fényévek, lehet előbb jutunk el a szomszédos naprendszerbe. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...