2013. augusztus 27., kedd

Teaser kedd #57





















A rutinosabbak persze már tudják, miről is van szó. Természetesen Jane Austen: Büszkeség és balítélet című könyvéről, ami alighanem a világirodalom egyik legtöbbet feldolgozott, ismert és elismert romantikus darabja. Klasszikusként nálam is belefér a mércébe, sőt, bevallom, nem is első ízben olvasom már. Igaz, hogy azt nem tudom megmondani, pontosan mikor került a kezembe utoljára. Legalább 10 év eltelt azóta, de Mr. Darcy azért egy fogalom. Ha van olyan nő eme bolygón, aki nem tudja kiről beszélek, gyorsan pótolja  a lemaradását. Drakula és Mr. Rochester után a harmadik örök szerelmem...


Az ötletet Andie oldaláról hoztam. Az a lényege, hogy megosztok két random módon választott mondatot abból a könyvből, amit éppen olvasok.
Ha valaki kedvet kap, nyugodt szívvel csatlakozhat. A Könyvek Háborúja blogon gyarapodik tovább a lista a lelkes féliratkozókkal.
Amit tenned kell:
- kapj kézbe egy könyvet;
- üsd fel valahol;
- válassz ki két mondatot (a rábökős technika éppen megfelel), de ha lehet ne nevezd meg közben a gyilkost;
- és tüntesd fel a könyv címét, íróját.

Heti ízelítő:

"Általánosan elismert igazság, hogy legényembernek, ha vagyonos, okvetlenül kell feleség.
Ez az igazság oly mélyen bevésődött a vidéki családok lelkébe, hogy ha ilyen ember csöppen a szomszédságukba, rögtön egyik vagy másik lányuk jog szerinti tulajdonának tekintik, még ha nem ismerik is érzéseit vagy nézeteit."

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...