2012. október 15., hétfő

Szavazz Renire - Hősnők viadala 2012 2. forduló

Renit Leitner Laura: Szent Johanna gimijéből ismerhetitek. Ez a könyvsorozat, mint a saját naplója kíséri figyelemmel minden lépéstét.

Miért szavazzatok rá? Mert egy egyszerű tini, aki képes és hajlamos a túlzásokra, a világ összeszakad a pattanásoktól, vagy ha nincs meg a kedvenc pulcsija. Magyar az anyanyelve, nem szükséges tolmács, szótár, fordító ahhoz, hogy megértsd.

Szívszerelme Cortez a leg, nagyjából mindenből, úgyhogy igazán elnézhető Reninek, ha úgy viselkedik, mint más normális lány, epekedik és szerelembe esik, néha pedig kétségbe. Hiszen csak egy teljesen átlagos ember, aki pubpertál és a hormonok, no meg az egész világ csak azért van, hogy őt megkavarja.

Jó tanuló, de nem stréber, imád olvasni, na de ki nem? Főleg ha a gimijéről tudhatunk meg újabb titkokat.

Ő ezt írja saját magáról:

Rentai Renáta (Reni)

Kor: 17

Beszélt nyelv: magyar, francia

Magamról: (Nem publikus adat, hozzáférés korlátozva) Nem akarom, hogy helyettem döntsenek!!! ...De akkor most kihez forduljak?

Érdeklődési kör: könyvek, olvasás, francia nyelv, fotózás, továbbtanulás

Klubtagság: Hová menjek továbbtanulni?; felvi.hu; Melyik szak illik hozzád?; Beatles; Akiknek elegük van; Végzősök

Nem sokat árul el magáról, azon kívül, hogy barna a haja, nem is tudunk a kinézetéről szinte semmit. De így még jobb! Bármelyikünk lehetne. Akármelyikünk, aki mellett ott sétál Cortez…

„Miért van az, hogy ha egy gyerek nem kéri a vacsorát, egy felnőttnek először az anorexia jut eszébe? A szerelemről hallottak már? Őrület.”

Reni átlagos lány, de vicces, imádnivalóan naiv néha, és igazán nyitott az újdonságokra. Még akkor is, ha az az újdonság a jóval előtte megalakult, majd feloszlott Beatles. A világ sorsa ugyan nem nyugszik a vállán, de így is kész kiállni másokért. Felvállalja önmagát, ez egy olyan tulajdonság, amit manapság egyre ritkábban látunk, de a valóéletben nagyon fontos. Önállóan gondolkodik, viseli a következményeket, akkor is ha fáj vagy nehéz, mert ezt az ő élete, és nem ötven másik csoportosan járkáló lánykáé.

„– Reni, kihasznál…
– Önként vállaltam.
– Naiv vagy.
– Valakinek naivnak is kell lennie – vontam meg a vállam, mire Arnold mosolyogva csóválta a fejét.
– A végén sírni fogsz.
– Majd abbahagyom – tártam szét a karom.”

Szavazzatok rá, mert egy mindennapi, átlagos lány, olyan mint te, ti vagy a barátnőitek. Okos, kreatív, ha nem is jó a kézügyessége, amit én őszintén át tudok érezni. Szavazzatok, mert nem tökéletes, de nagyon ötletes az, ahogyan pontoz, ráadásul tudja azt is, hogy kicsoda Mr. Darcy!

„Cortez korepetálása: 5/1 – dühös vagyok rá.
Cortez beszólása: 5/1 – nagyon dühös vagyok rá.
Cortez angol súgása: 5/1 – akkor is dühös vagyok rá.
Cortez: 5/1 – most nagyon nem szeretem.
Mr. Darcy: – 5/5 – most inkább őt szeretem.”

Szavazzatok Renire (okt. 15 – 17 között)! Ehhez kattintsatok a nevére, esetleg bármelyik képre, vagy látogassátok meg a Könyvek háborúja oldalt, de nagyon fontos, csak egyszer szavazhattok! Aztán like-oljátok a posztot, hogy minél többen tudjanak róla.

A szabályokat itt olvashatjátok újra, és szép játékot kérek mindenkitől, különben kénytelen leszek moderálni, amihez szöges kesztyűt használok. :)

Ha hozzászólásban ezt jelzitek is, akkor megnyerhetitek az oldalról Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos vagy Tonya Hurley: Szellemlány című könyve. És mivel a Fumax Kiadó volt olyan kedves és felajánlotta nyereménynek Dan Wells könyvét, így a Szellemlányt is ki fogom sorsolni. Azaz, két nyertest hirdetek a végén!:)

Reni himnusza:


6 megjegyzés:

  1. Köszönöm. :) Nagyon le voltunk maradva, most kicsit jobban állunk, de még mindig kevés... :) Ha like-olod is a posztot, akkor újra a kalapba is kerülsz ;)

    VálaszTörlés
  2. Ment a lájk :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :) Beírtalak. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...