2014. március 18., kedd

Teaser kedd #85

Forrás
Könyvem, mint a tenger. Nem is panaszkodom, hogy ez vagy az nincs meg, mert valóban nincs, és egy darabig nem is lesz, ellenben akad rengeteg olyan darab, ami már évek óta vár arra, hogy sorra kerülhessen. Ez pedig elgondolkodtatott.
Miért van az, hogy egyes regényeket szinte azonnal, másokat pedig évekig sem veszek kézbe? Csak azért furcsállom, mert nem dobok ki pénzt olyan könyvre, ami nem érdekel. Például már egy ideje nem vagyok hajlandó fizetni sem Ulpius, sem KMK könyvekért, mégis árválkodik jó pár olvasatlanul. De ugye meg nem romlanak, így mindegy is.

Arra jutottam, hogy ezt a két kiadót már-már tudatalatti szinten is bojkottálom, de a többi esetében nem sok mentségem akad, ugyanis erősen hangulat kérdése a mikor-mit. Néha csak megakad a tekintetem egy könyvgerincen, máskor tudatosan keresem, mert azzal a gondolattal ébredek, hogy ma aztán muszáj nyélbe ütnünk a nászt.

Alapvetően az aktuális hangulatom határozza meg az olvasási szokásaimat. Az esetek többségében sikeresen eltalálom a napi hangulatom, de néha nem megy csont nélkül. Ilyenkor van az, hogy egy könyvet adott esetben félévig, vagy tovább is olvasok. És most nem az Eisenhornra gondolok, aminek csak annyi a bűne, hogy bitang vastag és nem a  saját könyvem, ezért nem merem magammal ciggölni mindenfelé, hanem például a Big Red Tequila, amivel meglepően jól haladok, már amikor kézbe veszem, csak az a baj, ritkán érzek erre késztetést. 

A mai olvasnivalómat kölcsönbe kaptam, és mint ilyen elsőbbséget élvez. Ezért várakoztattam csupán négy hónapot.

Heti teaser:


'Your son will be a cabbage for the rest of his life,'the senior doctor told us, 'or a vegetable, or whatever you want to call him.'
We were speechless.

Mavis Marsh with Andrew Crofts: Shattered

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...