2012. január 31., kedd

Playful Kiss

장난스런 키스 / Jangnanseureon Kiss/Mischievous Kiss

16+7 sp részes, koreai romantikus vígjátéksorozat (2010)

Az egész az It Started with a Kiss című tajvani sorozattal kezdődött. Nagyon szimpatikusnak tűnt, csak a két évadnyi, ötven részes doramát most egy picit hosszúnak tartottam. Hamarosan kiderült, hogy a 2005-ös feldolgozás a  Itazura na Kiss manga adaptációja. Gondoltam, egyszer majd, amikor nagyon-nagyon unatkozom belevágok, de legnagyobb meglepetésemre kiderült, született egy jóval rövidebb koreai feldolgozás is. Nem jellemző, hogy a könnyebb utat választom, de most győzött a kényelmességem.

Oh Ha Ni, a nagyon kedves, ámbár szeleburdi, ostobácska középiskolás lány, menthetetlenül beleszeret Baek Seung Jóba, az iskola legnépszerűbb, legokosabb, legjóképűbb diákjába. Érzelmeit hamarjában be is vallja egy kis levélkében. Az epedve várt válasz meg is érkezik. A fiú leosztályozza a helyesírását és széles közönség előtt adja vissza. Épp csak nem buktatja meg. A szerelem azonban örült dolgokra képes. A megaláztatás ellenére Ha Ni tovább remél.

Amikor a házuk egy apróbb földrengés következtében összeomlik, édesapját megkeresi egy régi iskolatársa és meghívja lányával együtt magukhoz. Hatalmas a döbbenet, mikor kiderül, hogy a nagyon kedves család nagyobbik fia nem más, mint a legrátartibb, legkiállhatatlanabb, legédesebb srác a világon, Baek Seung Jo.

A lány soha nem álmodott efféle csodáról, ahogy arról sem, hogy követni kezdi a fiút mindenhova. Már a puszta léte is irritálja szerelmének tárgyát, szó sem lehet arról, hogy az iskolában kiderüljön, egy tető alatt élnek.

Vannak azért a helyzetnek előnyei is. Baek Seung Jo édesanyja teljes mellbedobással támogatja a lányt, jó néhány kellemetlen percet okozva ezzel a fiának, aki nem is igen érti, mit akarnak tőle. Ráadásul miután Baek Seung Jo és Oh Ha Ni a nyilvánosság előtt fogadást köt egymással, a lány nem kevés szemtelenségről tesz tanúbizonyságot, hiszen a fiú tulajdon segítségét kéri a nyerés érdekében. A pofátlanságnak is van határa! Vagy nem?

Az ötödik rész magasságában úgy éreztem, ha nekem kéne ezzel a lánnyal együtt élni, és így követne meg rám akaszkodna, én bizony addig ütném, amíg mozog. Viszont nézni nagyon szórakoztató volt. Jókat nevettem a szerencsétlenkedő, álmodozó Ha Nin,aki akaratlanul folyton bajban csücsül, és a pufogó, a helyzettel megbirkózni képtelen Seung Jón.

Nagyjából a kilencedik rész magasságában azt gondoltam, most már ideje lenne változtatni valamin, mert a következő rész szórakoztatóból unalmasba fordulhat, de úgy tűnik ezzel a készítők is tisztába voltak. Pont jókor, jó helyen csavartak kicsit a sztorin, így a színvonal is maradt, haladtunk is előre.

Kim Hyun Joong meglehetősen édes ebben a szerepben, de hiába na, ő egy édes pasi! Az énekes, színész természetesen a sorozat leghíresebb betétdalát énekelte fel; és bár nem ide tartozik, azért hadd jegyezzem meg, nagyon szeretném, ha a koreaiak befejeznék végre a száj plasztikákat, ha már úgyis mindent átszabatnak magukon.

A női főszerepre úgy hírlik, eredetileg a You're Beutifulból is ismert Park Shin Hye-t kérték fel, de ő nem vállalta el. Őszintén megvallva, egyáltalán nem bánom. Tudom, hogy ő Ázsia kis üdvöskéje, de Jung So Minnél  szerintem csak gyengébb lehetett volna.

A speciál részekért akkor is érdemes lett volna végignézni az egész évadot, ha az különben nem tetszett volna( szerencsére erről szó sincs), mert azok aztán valami zseniálisak lettek. A tízen-egynéhány perces kisfilmek YouTube felhasználásra készültek. Nem kell megijedni, van fent vagy negyven, de ezek zömében a forgatást mutatják be. Mivel így nagyon tömörített a sorozat, úgy döntöttem,  mégiscsak megnézem majd a nagy elődöt. Ugyanis a második évad, ami ott 20 rész, itt csak 7 speciál epizódot kapott, pedig néztem volna még belőle jóval többet. Ráadásul több év történetét öleli fel, így nyilván sokkal részletesebb is.

A kitartásról és céltudatosságról szól ez a sorozat. Megspékelve egy jó adag romantikával, nevetéssel, némi drámával. Bár a YB-hez viszonyítva negyed olyan szélsőséges sincs,  és egészen másfajta érzelmeket váltott ki belőlem, tény, hogy kihagyhatatlan.

8,5/10



One more time. Spoileres kissé, nem vállalok felelősséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...