2014. május 6., kedd

Teaser kedd #92

kép forrása

Még nem tudom milyen lesz a Tolvajok tele, csak néhány oldalt olvastam belőle, gyakorlatilag az előszót, de azt hiszem írtam már egyszer valahol, hogy rengeteg, különben kiváló képességű író képtelen összehozni egy tisztességes előszót, most pedig úgy tűnik, David Benioff tud. Kellemes, lendületes, olvasmányos. Ha marad ennél a szintnén, én imádni fogom.

Tudom, ez apróságnak tűnik, de az ajánlók, köszöntők gyakran a könyvek elején helyezkednek el, és alapvetően megalapozhatják a hangulatot. Épp ezért tényleg fontos, csak hát sokaknak nem megy.  Egy történetet elkezdni mindig a legnehezebb feladat, ha az megvan, a többi már jön gyakorlatilag magától is, ezért így 19 oldal után nyugodtan bizakodhatok.

Heti teaser:

Márpedig Leningrád nélkül, A Dolgozók Városa nélkül, amely tankokat és puskákat gyárt a Vörös Hadseregnek, mivé lenne Oroszország?
Anyám azt mondta, hogy ez hülyeség.

David Benioff: Tolvajok tele


4 megjegyzés:

  1. Ohó, erre nagyon kíváncsi vagyok, csak jót olvastam róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát eddig még én is, de tudod, hogy van ez, csak a saját szemünknek hiszünk! ;)

      Törlés
  2. Amikor elkezdtem olvasni a bejegyzésed, megijedtem, hogy nem tetszett, de tovább olvasva örültem, hogy igen. :) A könyv előszava tényleg nagyon jó; ha befejezted a könyvet, olvasd el újra, külön élmény. Én ma fejeztem be a könyvet, nekem nagyon tetszett; a vége mondjuk keserédes lett. Nekem a kedvenc részem onnan kezdődik, amikor Lev megismerkedik a leendő feleségével, nagyon jó párbeszédek vannak. Addig is jók voltak, de onnantól még jobbak.
    Remélem, tetszeni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megfogadom a tanácsod. Nyilván lesz jelentősége az ismételt olvasásnak, apróságok, amiket esetleg az ember nem ért a háttér-információk nélkül. :)
      Láttam a Goodreadsen, hogy olvasod. :)
      Mivel a végéről még nem tudok semmit, az elejéről sem sokat, majd erre visszatérünk a végén. ;) Egyenlőre csak tisztán bizakodom. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...