2011. december 29., csütörtök

Mars

戰神 / Zhan Shen

21 részes romantikus drámasorozat (2004)
  • Vic Chou - Chen Ling és Chen Sheng
  • Barbie Hsu - Han Qi Luo
  • Xiu Jie Kai - Da Ye
  • Megan Lai - Qing Mei
  • An Jun Can - Tong Dao
  • Xiao Xiao - Sha Zhi
  • Duo Ru Ru - Xiang Zi
  • Chang Kuo Chu - Chong Zhi
  • Leon Dai - Ming Gao
  • Ying Cai Ling - Qi Luo édesanyja
  • Tang Zhi Wei - Qi Luo mostohaapja

Alighanem Vic Zhou (Chou) mérgezést fogok kapni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy életem eddigi legjobb doramáját láttam. A 1996-2000 között futott japán shojo manga, ugyanezen címmel, Fuyumi Soryo munkája, amit hűen követ a sorozat. Ez kérem, egy igazi drámasorozat, sok könnyel, fájdalommal, így a tingi-tangli jelzőt semmi esetre sem használnám rá.

Chen Ling egy nap látogatóba indul motorbalesettett szenvedett barátjához, de a kórházhoz vezető utat nem ismeri, tehát útbaigazítást kér a magányosan üldögélő, rajzolgató Han Qi Luotól.  A lány nagyon félénk, visszahúzódó. Nem beszél idegenekkel, a férfiakat különösen nem kedveli. Kitép egy lapot a füzetéből, amire rárajzolja az útvonalat és elfut. Ling csak később, a kórházban veszi észre a hátoldalán lévő rajzot. Vissza szeretné juttatni a gyermekét tartó anya képét, ami megérintette a szívét. Látszólag minden esélye megvan, hiszen Qi Luo az osztálytársa lesz, csakhogy a lány egyáltalán nem fogadj a közeledését.

Miután megmenti egy zaklatótól, egyességet kötnek. Qi Lou folyamatosan nehéz helyzetekbe kerül, Ling pedig hírhedten nehéz eset, mégis felajánlja, hogy ezentúl megvédi. Sőt, még modellnek is áll, cserébe viszont, ha elkészül a festmény az anyáról és gyermekéről, megtarthatja.

A playboy, aki csak  a motorozásnak él, és a csendes, bizalmatlan lány kapcsolata szerelemmé fordul. Szükségük van egymásra. Túl sok fájdalmas emléket cipelnek, mégis hiába szeretnék, nem hagyhatják csak úgy el múltjukat. Összekapaszkodva, lassan, lépésenként dolgoznak fel mindent.

Az út, amit közösen járnak, rögös, fájdalmas, de megtanítja őket arra, hogy mi a boldogság. Milyen, amikor valakit jobban szeretsz önmagadnál. Egymásban oldódnak fel. Qi Lou újra képes  lesz nevetni, Ling pedig szembenéz a nehézségekkel. Küzdenek és kiállnak egymásért, önmagukért. Új barátokat szereznek, régi ellenségeket temetnek el.

A látszat ellenére viszonylag keveset sírtam. A felmerülő problémák nem feltétlen könnyfakasztóak. A maguk módján igen súlyosak, már-már komoly pszichikai gondokat okoznak. Hőseink számára azonban, az újonnan talált erővel nincs semmi, ami lehetetlen lenne.

Vic bebizonyította, hogy színtiszta drámában sem rosszabb, mint a vígjátékokban, ahol rendszerint szintén hányatott élete van. Ahogy az is kiderül, hogy van az a mennyiségű haj, az a frizura, ami eltakarja az édes kis fülét. Az egész arckarakterisztikája megváltozott ezáltal, jobban néz ki ugyan, de nekem mégsem az igazi.

Barbie Hsu kimondottan bájos. Nagyszerű a bátortalan lány szerepében. Vele vérzett a szívem, amikor kellett, totálisan megvettem.

An Jun Can számomra a széria sztárja. Hogy a többiek mit tudnak, azzal tisztába voltam. Még a mellékszereplők többségét is láttam már valamiben, de ő komolyan meglepett. Több alkalommal rám hozta a frászt, ami figyelembe véve Tong Dao karakterét, egyáltalán nem meglepő, csupán nem várt öröm.

Xiu Jie Kai (Da Ye) és Megan Lai (Qing Mei) már  többször játszott együtt Vic Zhouval(Ahogyan Barbie is, sőt, az életben is párt alkottak.). Ezúttal sem lehetnek főszereplők. Ennek ellenére nagyon fontosak.

Klasszikus értelemben vett cselszövő nincs,  mert ebből a típusú szerepből több is akad, mint kéne. Azonban idővel változnak, avagy egyszerűen eltűnnek, pipával a nevük mellett.

A sorozatot három részre osztható: megismerkedésre, problémamegoldásra, (múlt) lezárásra.

Mély, helyenként megrendítő szerelmi történet fájdalomrom, örömről, összetartozásról, ezért az a néhány mosolyogtató jelenet külön értékes. Ilyen pontszámokat, beleértve a számtalan amerikai és angol rokonokat is,  sosem adtam még sorozatnak.

Bár az alapjaként szolgáló manga nem az én műfajom, várhatóan mégis kézbe fogom venni. Ez az édes-bús történet teljesen magával ragadott. Tette mindezt úgy, hogy jóval több motorversenyt is elbírt volna, de hát gyanítom, minden nem lehet tökéletes.

10*/10

Az opening Alan Kuo nevéhez kötődik. Ő énekli, ahogyan a Sweet Relationshipben tette az endingel, amiben különben játszott is. Kellemes, karcos hangja tökéletesen passzol a sorozat hangulatához.

Az endinget a két főszereplő, mindketten énekesek, követte el. A két zene között látszólag hatalmas az eltérés, talán épp ezért adja azt az érzetet, hogy tartunk valamerre.


4 megjegyzés:

  1. Nahát, rég írtál valamiről ennyire szenvedélyes és érzelemgazdag módon..:O a zenéje csodás! (mármint a trailernek...
    ha nem lennék ilyen lelki nyomoronc, már most nekiesnék:D

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy az :o Ne hagyd ki! Feltöltő minden probléma ellenére, mert egyszerre édes és bús. :)
    Eszméletlenül élveztem. Sőt, nem emlékszem mikor tetszett valami ennyire. Sok dolgot imádok, de ez... Magasan vitt mindent! Csak most fejeztem be, de szívem szerint már újra kezdeném. Nem gondoltam, hogy egy dráma ennyire megfog majd. :)
    A zene az openingje. Az endinget a két főszereplő énekli. Merthogy mindketten zenészek a drágák. Azt hiszem, belinkelem azt is. ;)

    VálaszTörlés
  3. :) Ha egyszer megnézed, majd meséld el, hogy tetszett. Örülten kíváncsi lennék a véleményedre *-*

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...