2011. augusztus 2., kedd

You're Beautiful - én meg nem aludtam

You're Beautiful (Minami Shineyo)


romantikus vígjáték, 2009

Részek száma: 16

Szereplők:

Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye Go Mi Nam (Male) / Go Mi Nyu (Female)
Lee Hong Ki as Kang On Yu / Jeremy
Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo

UEE as Yoo He Yi
Bae Geu Rin as Sa Yu Ri (Fan club president)
Kim In Kwon as Ma Hoon Yi (Mi Nam’s manager)
Choi Ran as Choi Mi Ja (Mi Nam & Mi Nyu’s aunt)
Kim Sung Ryung as Mo Hwa Ran

Természetesen megint nem aluszkáltam eleget a múlt héten (sem). Igazából, az lett volna a meglepő, ha kialszom magam, de majd a következő életemben. Bár lehet az előzőben lusta macska voltam, aki egész nap a búbos kemencén durmolt és most állnak rajtam bosszút az égiek. Nem tudom. Mindenesetre egészen jól töltöttem el az éjszakáimat.

Míg a többiek édesdeden szundikáltak, én három-négy részt néztem meg egy dorama sorozatból, a You're  beautifulból. Olyan zokogva sírós, röhögve nevetős.

Főszerepben egy csetlő-botló novícia, aki épp Rómába készül, hogy igazi apácává váljon, amikor az iker bátyja menedzsere megkeresi, hogy vegye át fivére helyét. A testvére számára élete nagy lehetősége kopogtat az ajtón, csatlakozhat Korea egyik legsikeresebb fiúbandájához, az A.N.JELL-hez. Csakhogy a menedzsere tanácsára egy apró szépészeti műtétnek vetette alá magát, ami nem sikerült és ezért Amerikába utazott, hogy rendbe hozzák.

Szegény hugica mit is tehetne? Nincs más rokona, csak a bátyja, akivel együtt nőttek fel egy árvaházban. Minden jóérzésű katolikus növendék segítene. Tehát megy, és Go Mi Nam névvel bajba keveredik. Nagyjából nyakig, aztán másokat is beránt maga mellé. Szenvedni is csak párosan jó.

A banda fő énekesének problémák vannak a hangjával, és ezért, meg a népszerűségüket növelendő, választanak egy feminin arcú tagot, mivel az úgyis divat mostanában. Ezzel próbálják megmagyarázni azt, hogy senkinek, vagy legalábbis, majdnem senkinek, nem tűnik fel, hogy micsoda férfi ez a nő. Számomra ugyan teljesen egyértelmű, mégis hajlamos vagyok eltekinteni ettől az apróságtól, mert akkor hol maradna a móka és kacagás?

A történet romantikus vígjáték, nem is véletlenül. Egy magát férfinek kiadó, tapasztalatlan, naiv, jó szándékú, de hebehurgya nő és három jóképű férfi egy házban, nyilvánvaló konfliktusokat eredményez.

A jófiú (Kang Shin Woo), a bájos (Jeremy) és a rossz (Hwang Tae Kyung ) külön karakterek, külön elvárásokkal, véleményekkel. Na, vajon melyikünk szenvedhet legtöbbet a kis álruhás nővérkétől? Természetesen a rossz.

Hwang Tae Kyung annyi problémát birtokol egymaga, ami egy kisebb országnak is elegendő defekt lenne.  Számtalan allergiája, farkasvaksága mellett, irtózik attól is, ha megérintik, tisztaság- és rendmániás, a végtelenségig pedáns, kiálthatatlan természete van, de ezek csak töredékei a problémának. Aztán a nyakába kapja Go Mi Namot, aki abban a reményben folytatja  a színjátékot, hogy megtalálhatja édesanyját, amivel kezdetét veszi az érzelmi hullámvasút.

Az egyik pillanatban térdet csapkodva nevettem, a másikban már hangosan zokogtam, komolyan attól tartottam, nem tudom elviselni ezeket a szélsőségeket. Miközben azt hangoztatom, hogy nem szeretem a romantikus filmeket, rá kellett jöjjek, ez a darab teljesen nyitottá tett. Vénülök, vagy mi.

Nagyon drukkoltam a szerelemért, közben pedig a szívem szakadt meg. Néhány karakter, mint Jeremy, önmagában jó garancia volt a szórakozásra. Az ő jeleneteiből összevágott kis videó csinált kedvet a sorozat megnézéséhez, aztán hamar kiderül, hogy nem egészen arról szól, mint gondoltam.  Azt hittem egy laza kis vígjáték, amin jót lehet mulatni. Ez csak részben igaz. A másik két szál meglehetősen drámai, esetenként elborzasztó. Aztán ott van ugye  a szerelem, ami tartogat tragédiát és örömet is szép számmal.

Valahogy abban a hitben ringattam magam, hogy hamarabb üti fel fejét a rózsaszínű köd, de mivel az egyik főszereplőnk az apácáknál nőtt fel és vajmi keveset tud az életről, a másik meg egyenesen elzárta magát előle, igen későn kezd el derengeni nekik valami, amit egy darabig nem is tudnak értelmezni. Amikor igen, akkor sem a neki megfelelő helyre illesztik a mozaikot. Passzolni passzol, csak kicsit szorul.

Miközben hőseink egyre nagyobb bajba keverednek Go Mi Nam miatt, mindannyian megtanulnak valamit magukról. Keleti sorozatokhoz méltóan, van érzelmi kifejtés, tanulság és csattanó. Amit különben, tudunk. Csókolom, hát azért nézzük, csak mégsem biztos. Valahogy semmi sem biztos.

Láthatunk tipikus sablonokat. Ki nem mondott szerelem, mindig az érintet tud meg mindet utoljára, a jófiúk gyakran sírnak, a szerelmi háromszög csak akkor az, ha mindenki tud a harmadik részvételéről, a kitartás meghozza a gyümölcsét és a többi. A való életre nem feltétlenül ráhúzhatóak ezek a sémák, de kit érdekel?

A zene szerintem nagyon jó. Nekem legalább is tetszik. Jang Geun Suk hangja nálam bejövős és látványnak is igen kedves, akkor is, ha a sorozat feléig szinte csak mérgesen csücsörít, vagy gunyorosan mosolyog. Mégis jellegzetes K-Popp bandát hoztak össze a rájuk jellemző zenével, visítozó fanokkal, felépített életekkel.

A részek mind egy óra felettiek, szóval nem egy normális amerikai sorozat, de minden alkalommal annyi minden történik, hogy nehéz lenne csak egynek összefoglalni a tartalmát. Sitcomot és drámát ötvöz szerintem megfelelő arányban. Igaz, ahogy halad  a történet egyre több ok akad a sírásra, de elvégre ez egy szerelmi történet. Azon illik sírni, különben nem szerelem a szerelem.

Most nem bántam, hogy az éjszakának csak három-négyfelé értem a végére. Kellemesen eltöltöttem. Azóta letudtam még egy dorama sorozatot, és most csorog a következő. Szerintem lassan kezelésre szorúlnék, de legalább jól éreztem magam. Ráadásul ez egy kedves, többször nézős darab.

Apropó, eme gyöngyszemet @lanyka személyének köszönhetitek. Ő ajánlotta, amiért ismételten köszönettel tartozom. Kitűnően szórakoztam.

Ó! A  dwaejitokki beszerzési helyével szolgáló becsületes információ szállító magas jutalomban részesül.

8,9/10

Egy kis ízelítő az első részekből:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...