2020. február 29., szombat

Jeaniene Frost: Wicked Bite (Night Rebel #2)

Vártam a folytatást, a bevezető kötet ugyanis kellemesen feldobott, és bár némileg lelombozott, hogy nem lehetett tudni, hány részes lesz, erősen bizakodtam, megállunk a duológiánál. Tévedtem! Most úgy tűnik, hogy lesz majd még egy, amin már kellően kibosszankodtam magam, méghozzá a folytatás előtt, de ugye Frostnál semmi sem biztos, lehet abból még kettő is...

Ian nem sokra emlékszik, de abban nem kételkedik, hogy a drága kis felesége, Veritas, úgy otthagyta, mind eb a szaharát, ráadásul nem válaszol az sms-eire, nem veszi fel a telefont. egyszóval: utolérhetetlen. Mit tesz ilyenkor egy aggódó, ámbátor szemtelen és a törvényre nagy ívben tevő férj? Bepereli a vámpírok tanácsát. A felesége eközben Dragon nyomában jár, keresi a kiszabadult lelkeket, akik közül jó néhány mesze sem barátságos. És hogyha nem lenne elég baja, a tanács maga elé idézi, és ezen a ponton komolyan aggódik, hogy mire odaér, kivégzik a világ legpofátlanabb, tiltott varázslatokat űző vámpírját.

2020. február 25., kedd

Gregory Ashe: Pretty Pretty Boys (Hazard and Somerset #1)

A címe miatt igen bizalmatlan voltam, de a Goodreads ajánlott a széria 3. kötetét, ami viszont meglepően érdekesnek tűnt. Némi gondolkodás után úgy döntötten, egy sorozatot sem illik a közepén kezdeni, még akkor sem, ha krimi, ezért, ahogyan dukál, beszereztem az első részt.

Emery Hazard átkozottul jó nyomozó, de van valami, amitől egész életében képtelen volt szabadulni. Visszatérni pokoli gyerekkorának színhelyére egyáltalán nem könnyű, Wahredua, az álmos és rendkívül korlátolt kisváros azóta tovább nőtt, de most is felette lebeg Emery első szerelmének halála. A városi rendőrségnek kapóra jön az új fiú nyíltan vállat szexualitása, mivel néhány gyűlöletbűntény borzolja a helyi LMBTQ közösség idegeit. Arról azonban nem volt szó, hogy a társa nem lesz más, mint az egyik legaljasabb gyerekkori zaklatója, John-Henry Somerset.  

2020. február 23., vasárnap

Vince Flynn: American Assassin - Amerikai bérgyilkos (Mitch Rapp #1)

Az saját szegénységi bizonyítványom, de amíg ki nem jött 2017-ben az Amerikai bérgyilkos - Dylan O'Brien és Michael Keaton főszereplésével, amit alighanem épp ezért néztem meg -, fogalmam sem volt arról, hogy a film Vince Flynn azonos című regénye alapján készült. Mindenki azt mondta, a könyv jobb, de mivel kronológiailag nem az első, előzménykötet és a múltban játszódik, nyilván sok szempontból másmilyen. Nem mondhatnám, hogy ütős film volt, hogy lélegzetet sem kaptam tőle, de volt valami a karakterben, ami miatt azt gondoltam, érdemes odafigyelni rá.

1989-ben, a 23 éves Mitch Rapp bekerül a CIA titkos kiképzőtáborába, hogy már korábban megszerzett képességei mellé a tökéletes gyilkost is begyűjtse. Számára több ez a munka, mint hazafias szolgálat, személyes bosszú azok ellen, akik megölték a a Pan Am 103-as járatán utazó barátnőjét, több száz ártatlan utassal együtt. Eltökélt és célorientált, de azért nyitott a kérdés, képes lesz-e megölni valakit, ha eljön az ideje? Aztán már nem az a talány, hogy gyilkossá vált-e, hanem, képes-e megmenteni a foglyul ejtett társai életét.  

2020. február 16., vasárnap

Virginia Woolf: Orlando

Virginia Woolf már elég régen a kedvenc íróim közé tartozik, de az a helyzet, hogy nem haladok túl sebesen az életművével - legalább az elhatározás és a szándék megvan. Így esett aztán, hogy amikor a Keletinél lévő Poket automatát böngésztem, megláttam egy olyan regényt, amit még nem olvastam, sőt, a polcomon sem tudhattam. A csorbát kiköszörülendő, egyből haza is hoztam magammal. 

Orlando az Erzsébet-kori Anglia szépreményű ifjúja, a királynő egyik kegyeltje közelgő házasságát felrúgva heves viszonyba kezd egy orosz hercegnővel, aminek hatására elveszti az előjogait, és törött szívét ápolandó visszavonul vidéki birtokára. Ott aztán elmerül a magányába, nemes emberhez méltatlan módon verseket farag, melyeket megoszt a kor egyik ismert költőjével, de csak becsmérlést és egy gúnyverset kap jutalmul. Egy újabb baljóslatúnak látszó lehetséges viszony elől Törökországba szökik, és bár kitűnően látja el nagyköveti feladatait, ott nemet vált, majd egy kitérő után, hazatér Angliába. A XVIII. század nem vár tárt karokkal egyetlen hajadon, felügyelet nélküli nőt sem, pereskedik a vagyonáért, de az irodalmi szalonokért, a költőket felvonultató társaságért továbbra is odavan. Aztán a XIX. század újabb kalandokat és egy férjet hoz, csak hogy az 1900-as évek elején legyen kit haza várnia.  

2020. február 13., csütörtök

Darren Shan: A Living Nightmare - Rémségek ​Cirkusza (Cirque du Freak #1)

Az a helyzet, hogy a Rémségek cirkuszát már olvastam egyszer, viszont akkor nem írtam róla, és 2013-ban csak egy Teaser keddre tellett. A két ünnep között eszembe jutott, hogy ez egy teljesen félbemaradt sorozat, amit mindig is terveztem folytatni - hiszen tudjátok, rajongom a jó ifjúsági irodalomért - és mivel annyi idő eltelt már az első olvasás óta, 2020 első ismétlésének is tökéletes lesz.

Darren és barátja Steve eljut a híres neves Rémségek cirkuszába, ami mindkettőjükre nagy hatással van, bár más-más okból. Véletlen kihallgatja barátja és Mr. Crepsley, a pók idomár beszélgetését, így megismeri az előadó titkos identitását, de az az apróság, hogy a férfi vámpír nem tartja vissza ama elhatározásától, hogy megszerezze a főattrakciók, Madame Octát, a világ legkülönösebb pókját. Ez a meggondolatlan tett egy olyan eseményhez vezet, aminek hatására Darren kénytelen alkut kötni egy vámpírral.  

2020. február 8., szombat

Thomas Harris: Red Dragon - A Vörös Sárkány (Hannibal Lecter #1)

A bárányok hallgatnak idején fogalmam sem volt arról, hogy létezik egy könyvsorozat, ami Hannibalra épít. Amikor 2013-ban kijött az NBC feldolgozása már rég tudtam, de a kettő között nem is gondoltam rá, azóta azonban szinte folyamatosan. Nem mondom, hogy hamar ment, de 2019-ben végre összeakadtam a a nagy Vörös Sárkánnyal.

Will Graham éppen csak túlélte dr. Lecter elfogását, egyáltalán nem meglepő, hogy otthagyja az FBI-t, és inkább békésen éldegél a feleségével, nevelt fiával és változó számú kóbor kutyával az oldalán. Amikor Jack Crawford megérkezik, és a segítségét kéri, felrúgja a család életét és egy új szörnyeteget a Fogtündért engedi közéjük. A gyilkos már két családdal végzett, és nem kétséges, hogy kinézte a következőt is, így az idő mindenkit szorít. Will képes meglátni olyan dolgokat is, amit mások nem, de ezúttal kénytelen segítséget kérni Hannibal Lectertől is, és ez nem egy olyan kapcsolat, amit szívesen elevenít fel az ember. 

2020. február 4., kedd

Eden Finley: Trick Play (Fake Boyfriend #2)

Az első rész után egyértelmű volt, hogy folytatni fogom, mert élveztem a stílusát, a nem túl szignifikáns drámai részt, az egyszerű történetet és az ironikus humort. A M/M felállással nincs bajom, a szex részét még mindig szokom, de még így is érdekesebb, mint sok hasonló darab az átlagos romantikus stílusban. Legalábbis nekem szórakoztatóbb.

Matt karrierje összeomlóban van, miután egy meleg bárban kompromittáló fényképek készültek róla. Damon, az új ügynöke úgy gondolja, még innen is van kiút, nincs más dolguk, csak igazi meleg poszterfiút varázsolni a focistából, ehhez pedig már meg is van a tökéletes jelöltje. 
Noah, csak hogy bosszantsa apját, igent monda a szerepre, boldogan simul a rendkívül kellemes külsejű, és hatalmas szakállat viselő játékoshoz, de arra nem tudta felkészíteni senki sem, hogy Matt mogorva és keserű. És ahogy lenni szokott, ennek ellenére együtt tud érezni vele, majd azon kapja magát, hogy érdeklődése nem egészen felebaráti, és itt kezdődik az igazi baj, mert Mattnak még sosem volt kapcsolata, Noah pedig nem az a típus, aki él-hal a romantikáért.  

2020. február 2., vasárnap

Edgar Cantero: Meddling Kids - Kotnyeles kölykök

A borító és a leírás alapján kicsit olyan Scooby-Doo érzetem volt, és bár nagyon szerettem a régebbi rajzfilmsorozatot, úgy éreztem, várhat még egy kicsit. Ifjúsági meg miegymás... Aztán kiderült, nem YA, és az író maga azt monda róla, hogy ez nem más, mint Enid Blyton találkozása Cthulhuval. Szóval kis nyomozgatós bolondozás H. P. Lovecraft égisze alatt. Mégis mi bajom lehet?

1977-ben a Blytoni Nyári Detektívklub méltón zárja az utolsó ügyét, lefülelik az Álmostavi Rémet, aki csak egy újabb jelmezbe bújt embert takart, és minden vágya a Deboën ház legendás kincsének megszerzése. Csakhogy valami nem stimmel a képpel, és eljött az idő, hogy kiderítsék, mi az igazság. 1990-ben már 13 éve nem találkoztak egymással, de a lelkük mélyén mindig is tudták, ez az eset más volt. Az élet egyformán megtaposta őket, a lányok közül Andyt körözik, Kerri a valamikori zseni, pultosként dolgozik, de rá legalább Tim, a csapat eredeti kutya tagjának leszármazottja vigyáz. A fiúk még tartják a kapcsolatot, Nate ugyan elmegyógyintézetben van, és Peter, a jóképű filmsztár halott, de egy kapcsolat sem lehet tökéletes, viszont mindannyiuknak szüksége lenne lezárásra.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...